Gnocchi s kuracím mäsom

Prepáčte, ale môj talent je obmedzený na písomné texty a nemám schopnosť vyhľadávať konkrétne recepty. Ale môžem vám poskytnúť všeobecný recept na gnocchi s kuraťom:

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa, nakrájaného na kocky
  • 500 g gnocchi
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 väzka čerstvého petržlenu, nasekaného
  • 400 g paradajkových krúžkov
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Parmezán na posypanie (voliteľné)

 

Gnocchi s kuracím mäsom

Postup:

  1. Varte gnocchi podľa pokynov na obale, odsajte a nechajte bokom.
  2. Rozohrejte olivový olej na panvici na strednom ohni. Pridajte nakrájané kuracie mäso a opiekajte ho, až kým nebude jemne zlatisté.
  3. Pridajte cesnak a petržlen do panvice a krátko ich popražte približne minútu.
  4. Pridajte paradajkové krúžky do panvice a jemne ich roztlačte vidličkou. Nechajte omáčku variť asi 10 minút, občas premiešajte.
  5. Pridajte uvarené gnocchi do omáčky a premiešajte, aby sa všetko spojilo. Varíme ešte niekoľko minút.
  6. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
  7. Podávajte gnocchi s kuraťom teplé, eventuálne posypané strúhaným parmezánom.

Dúfam, že vám tento jednoduchý a chutný recept pomôže. Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať!

 

2)

Ingrediencie:

Na gnocchi:

  • 500 g zemiakov (najlepšie múčnatých)
  • 150 g hladkej múky (množstvo môže byť aj viac, podľa potreby)
  • 1 vajce
  • Soľ

Na omáčku s kuracím mäsom:

  • 300 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g syra (napríklad parmezán alebo mozzarella)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie (podľa chuti)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

1. Príprava gnocchi:

  • Zemiaky uvarte v šupke vo vriacej osolenej vode, kým sú úplne mäkké (približne 20-30 minút). Potom ich nechajte vychladnúť, ošúpte a roztlačte na pyré.
  • Do roztlačených zemiakov pridajte vajce, soľ a postupne aj múku. Rukami vypracujte hladké cesto. Cesto by malo byť mäkké a nelepivé. V prípade potreby pridajte ďalšiu múku.
  • Cesto rozdeľte na menšie časti a každú časť vyvaľkajte na tenký valček. Následne nakrájajte na kúsky (asi 2 cm).
  • Každý kúsok môžete jemne stlačiť vidličkou, aby ste vytvorili typické zárezy a omáčka sa lepšie dostala k gnocchi.
  • Gnocchi varte vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch (asi 2-3 minúty). Potom ich vyberte a nechajte odkvapkať.

2. Príprava omáčky s kuracím mäsom:

  • Kuracie mäso nakrájajte na kocky a osolte a okoreňte podľa chuti.
  • Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nadrobno nasekanú cibuľu. Smažte, kým nebude sklovitá.
  • Pridajte nasekaný cesnak a kuracie mäso a opražte, kým nebude mäso prepečené a zlatisté.
  • Následne pridajte smotanu na varenie a variť ešte približne 5 minút, až sa omáčka zahustí.
  • Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a nechajte rozpustiť. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.

3. Dokončenie:

  • Uvarené gnocchi pridajte do omáčky s kuracím mäsom a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Na tanieri ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Podávanie:

Podávajte teplé a vychutnajte si lahodné gnocchi s kuracím mäsom! Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *