Prepáčte, ale môj talent je obmedzený na písomné texty a nemám schopnosť vyhľadávať konkrétne recepty. Ale môžem vám poskytnúť všeobecný recept na gnocchi s kuraťom:
Suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa, nakrájaného na kocky
- 500 g gnocchi
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 väzka čerstvého petržlenu, nasekaného
- 400 g paradajkových krúžkov
- Soľ a korenie podľa chuti
- Parmezán na posypanie (voliteľné)
Gnocchi s kuracím mäsom
Postup:
- Varte gnocchi podľa pokynov na obale, odsajte a nechajte bokom.
- Rozohrejte olivový olej na panvici na strednom ohni. Pridajte nakrájané kuracie mäso a opiekajte ho, až kým nebude jemne zlatisté.
- Pridajte cesnak a petržlen do panvice a krátko ich popražte približne minútu.
- Pridajte paradajkové krúžky do panvice a jemne ich roztlačte vidličkou. Nechajte omáčku variť asi 10 minút, občas premiešajte.
- Pridajte uvarené gnocchi do omáčky a premiešajte, aby sa všetko spojilo. Varíme ešte niekoľko minút.
- Osoľte a okoreňte podľa chuti.
- Podávajte gnocchi s kuraťom teplé, eventuálne posypané strúhaným parmezánom.
Dúfam, že vám tento jednoduchý a chutný recept pomôže. Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať!
2)
Ingrediencie:
Na gnocchi:
- 500 g zemiakov (najlepšie múčnatých)
- 150 g hladkej múky (množstvo môže byť aj viac, podľa potreby)
- 1 vajce
- Soľ
Na omáčku s kuracím mäsom:
- 300 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g syra (napríklad parmezán alebo mozzarella)
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie (podľa chuti)
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
1. Príprava gnocchi:
- Zemiaky uvarte v šupke vo vriacej osolenej vode, kým sú úplne mäkké (približne 20-30 minút). Potom ich nechajte vychladnúť, ošúpte a roztlačte na pyré.
- Do roztlačených zemiakov pridajte vajce, soľ a postupne aj múku. Rukami vypracujte hladké cesto. Cesto by malo byť mäkké a nelepivé. V prípade potreby pridajte ďalšiu múku.
- Cesto rozdeľte na menšie časti a každú časť vyvaľkajte na tenký valček. Následne nakrájajte na kúsky (asi 2 cm).
- Každý kúsok môžete jemne stlačiť vidličkou, aby ste vytvorili typické zárezy a omáčka sa lepšie dostala k gnocchi.
- Gnocchi varte vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch (asi 2-3 minúty). Potom ich vyberte a nechajte odkvapkať.
2. Príprava omáčky s kuracím mäsom:
- Kuracie mäso nakrájajte na kocky a osolte a okoreňte podľa chuti.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nadrobno nasekanú cibuľu. Smažte, kým nebude sklovitá.
- Pridajte nasekaný cesnak a kuracie mäso a opražte, kým nebude mäso prepečené a zlatisté.
- Následne pridajte smotanu na varenie a variť ešte približne 5 minút, až sa omáčka zahustí.
- Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a nechajte rozpustiť. Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
3. Dokončenie:
- Uvarené gnocchi pridajte do omáčky s kuracím mäsom a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Na tanieri ozdobte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávanie:
Podávajte teplé a vychutnajte si lahodné gnocchi s kuracím mäsom! Dobrú chuť!