Pravé bolónske špagety – klasika talianskej kuchyne priamo k vám domov. Skutočný pravý recept s Talianska a najme poctivý a chutný.
Ingrediencie:
- 400 g mletej hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
- 2 mrkvy (nastrúhané)
- 2 stonky zeleru (nastrúhané)
- 400 g paradajok (konzerva, rozmixované)
- 400 ml paradajkového pretlaku
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušeného bazalku
- soľ a čerstvo mletý čierne korenie podľa chuti
- 400 g špagiet
- Parmezán alebo iný syr na posypanie
Pravé bolónske špagety
Postup:
- Na panvici s hrubým dnom zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich asi 5 minút, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridajte mleté hovädzie mäso a opatrne ho opražte, kým nie je dobre premiešané a zmiešajte s cibuľou a cesnakom.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu a zeler a varte ďalších 5 minút, kým zelenina zmäkne.
- Pridajte paradajky a paradajkový pretlak, pridajte oregano a bazalku. Ochutnajte soľou a čerstvým mletým korením podľa chuti.
- Pokračujte varením na miernom ohni približne 30 – 40 minút, občas premiešajte, kým omáčka zhustne.
- V priebehu varenia omáčky uvarte špagety v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente.
- Keď sú špagety uvarené, scedite ich a premiešajte s boloňskou omáčkou.
- Podávajte pravé Boloňské špagety posypané strúhaným parmazánom alebo iným obľúbeným syrom.
Dobrú chuť!
Ak špagety, tak len bolonské 🙂 recept super