Pravé bolónske špagety – klasika talianskej kuchyne priamo k vám domov. Skutočný pravý recept s Talianska a najme poctivý a chutný.

Ingrediencie:

  • 400 g mletej hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 2 mrkvy (nastrúhané)
  • 2 stonky zeleru (nastrúhané)
  • 400 g paradajok (konzerva, rozmixované)
  • 400 ml paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného bazalku
  • soľ a čerstvo mletý čierne korenie podľa chuti
  • 400 g špagiet
  • Parmezán alebo iný syr na posypanie

 

Pravé bolónske špagety

Postup:

  1. Na panvici s hrubým dnom zohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich asi 5 minút, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  2. Pridajte mleté hovädzie mäso a opatrne ho opražte, kým nie je dobre premiešané a zmiešajte s cibuľou a cesnakom.
  3. Pridajte nastrúhanú mrkvu a zeler a varte ďalších 5 minút, kým zelenina zmäkne.
  4. Pridajte paradajky a paradajkový pretlak, pridajte oregano a bazalku. Ochutnajte soľou a čerstvým mletým korením podľa chuti.
  5. Pokračujte varením na miernom ohni približne 30 – 40 minút, občas premiešajte, kým omáčka zhustne.
  6. V priebehu varenia omáčky uvarte špagety v osolenej vode podľa pokynov na obale, kým nebudú al dente.
  7. Keď sú špagety uvarené, scedite ich a premiešajte s boloňskou omáčkou.
  8. Podávajte pravé Boloňské špagety posypané strúhaným parmazánom alebo iným obľúbeným syrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Marianna K. píše:

    Ak špagety, tak len bolonské 🙂 recept super

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *