Ak hľadáte recept na “špenátové penne s dubákmi na bielom víne” v slovenskom jazyku, tu je pre vás:
Ingrediencie:
- 250 g špenátových penní
- 200 g dubákov
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 100 ml bieleho vína
- 200 ml smotany na varenie
- olivový olej
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- parmezán na posypanie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Špenátové penne s dubákmi na bielom víne
Postup:
- V hrnci uvarte osolenú vodu a v nej uvaríme penne podľa pokynov na obale.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu do zmäknutia.
- Pridáme nasekaný cesnak a hrášok, a orestujeme ďalších pár minút.
- Pridáme dubáky a zľahka opečieme z každej strany.
- Zalijeme bielym vínom a povaríme, kým sa alkohol odparí.
- Pridáme smotanu na varenie a dochutíme soľou a čiernym korením.
- Necháme dusiť na miernom plameni, kým sa omáčka nezhustne.
- Keď sú penne uvarené al dente, scedíme ich a pridáme do panvice s omáčkou.
- Dôkladne premiešame, aby sa penne obalili omáčkou.
- Podávame špenátové penne s dubákmi na bielom víne posypané čerstvým parmezánom a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!