Špenátové penne s dubákmi na bielom víne

Ak hľadáte recept na “špenátové penne s dubákmi na bielom víne” v slovenskom jazyku, tu je pre vás:

Ingrediencie:

  • 250 g špenátových penní
  • 200 g dubákov
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 100 ml bieleho vína
  • 200 ml smotany na varenie
  • olivový olej
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezán na posypanie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Špenátové penne s dubákmi na bielom víne

Postup:

  1. V hrnci uvarte osolenú vodu a v nej uvaríme penne podľa pokynov na obale.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu do zmäknutia.
  3. Pridáme nasekaný cesnak a hrášok, a orestujeme ďalších pár minút.
  4. Pridáme dubáky a zľahka opečieme z každej strany.
  5. Zalijeme bielym vínom a povaríme, kým sa alkohol odparí.
  6. Pridáme smotanu na varenie a dochutíme soľou a čiernym korením.
  7. Necháme dusiť na miernom plameni, kým sa omáčka nezhustne.
  8. Keď sú penne uvarené al dente, scedíme ich a pridáme do panvice s omáčkou.
  9. Dôkladne premiešame, aby sa penne obalili omáčkou.
  10. Podávame špenátové penne s dubákmi na bielom víne posypané čerstvým parmezánom a ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *