Recept na Boloňské špagety s mäsovými guľkami. Už nad tým váš muž nikdy nebude frfľať.

Ingrediencie:

  • 300 g mletej múčky (hovädzej alebo bravčovej)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkových krúžkov (konzerva)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušených byliniek (napr. oregano a bazalka)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 300 g špagiet
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Strúhanka na obalenie guľiek (voliteľné)

 

Bolónske špagety s mäsovými guľkami

Postup:

  1. V miske zmiešajte mletú múčku, nasekanú cibuľu, cesnak, sušené bylinky, soľ a korenie. Dobré premiešajte, aby zmes bola dobre spojená.
  2. Získanú zmes formujte do malých guľiek. Ak chcete guľky mať obalené v strúhance, môžete ich ešte obaliť v pripravenej strúhanke.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte guľky mäsa z každej strany, kým nebudú pekne hnedej farby a dobre upečené. Odložte ich na tanier.
  4. Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a opražte ich, kým nebudú ľahko zlatisté a mäkké.
  5. Pridajte paradajkové krúžky a pretlak. Dobré premiešajte a nechajte varíť na miernom ohni asi 10 – 15 minút, aby sa chute spojili.
  6. Medzitým varíme špagety podľa návodu na obale.
  7. Keď je omáčka hotová, pridajte do nej opečené guľky a nechajte ich prehriať v omáčke asi 5 minút.
  8. Podávajte špagety s omáčkou a mäsovými guľkami posypané čerstvou bazalkou a strúhaným syrom podľa chuti.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

One Comment

  1. Darina píše:

    Klasické bolonské špagety obzvláštnene mäsovými guľkami. Keby som nenašla tento recept, nikdy by mi to nenapadlo spraviť takto, no odporúčam.. dávam 10/10, výborné!! 😀

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *