Špagety s mäsovo-šampiňónovou omáčkou

Špagety s mäsovo-šampiňónovou omáčkou

Tak ako vždy je toto fakt ľahký recept na prípravu a zvládne ako aj úplny lajk. Nie je k tomu potrebné vedieť nič z gastronómie. Pripravíme si to spolu za pár minút. A dole som vám pridala aj videorecept, ktorý som našla. Ak by ste sa chceli inak inšpirovať.

Talianské poctivé jedlo, ktoré by som jedla do zbláznenia.

Tento recept je jednoduchý a rýchly spôsob, ako si pripraviť špagety s lahodnou mäsovo-šampiňónovou omáčkou. Nasledujte tieto kroky a vychutnajte si talianske pochúťky!

Potrebné ingrediencie:

  • 250 g špagiet
  • 200 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
  • 200 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 konzervovaná paradajková omáčka (400 g)
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej na smaženie
  • Nasekaná petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. V hrnci osolte vodou a privediete ju k varu. Varíme špagety podľa pokynov na obale, kým nie sú aldente. Potom ich scedíme a necháme bokom.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme ich dozlatista.
  3. Pridáme mleté mäso a oregano do panvice. Smažíme, kým mäso nie je dobre prepečené.
  4. Pridáme šampiňóny a smažíme ich, kým nie sú zmäknuté.
  5. Potom pridáme paradajkovú omáčku do panvice. Osolíme, okoreníme a necháme omáčku povariť 10-15 minút na miernom ohni, aby sa všetky chute spojili.
  6. Na záver pridáme uvariť špagety do panvice s omáčkou a dôkladne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozprestrela na všetky špagety.
  7. Podávame na tanieri a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Môžete si tento chutný pokrm vychutnať samostatne alebo s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *