Špagety s mäsovo-šampiňónovou omáčkou
Tak ako vždy je toto fakt ľahký recept na prípravu a zvládne ako aj úplny lajk. Nie je k tomu potrebné vedieť nič z gastronómie. Pripravíme si to spolu za pár minút. A dole som vám pridala aj videorecept, ktorý som našla. Ak by ste sa chceli inak inšpirovať.
Talianské poctivé jedlo, ktoré by som jedla do zbláznenia.
Tento recept je jednoduchý a rýchly spôsob, ako si pripraviť špagety s lahodnou mäsovo-šampiňónovou omáčkou. Nasledujte tieto kroky a vychutnajte si talianske pochúťky!
Potrebné ingrediencie:
- 250 g špagiet
- 200 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
- 200 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 konzervovaná paradajková omáčka (400 g)
- 1 lyžička sušeného oregana
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej na smaženie
- Nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- V hrnci osolte vodou a privediete ju k varu. Varíme špagety podľa pokynov na obale, kým nie sú aldente. Potom ich scedíme a necháme bokom.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme ich dozlatista.
- Pridáme mleté mäso a oregano do panvice. Smažíme, kým mäso nie je dobre prepečené.
- Pridáme šampiňóny a smažíme ich, kým nie sú zmäknuté.
- Potom pridáme paradajkovú omáčku do panvice. Osolíme, okoreníme a necháme omáčku povariť 10-15 minút na miernom ohni, aby sa všetky chute spojili.
- Na záver pridáme uvariť špagety do panvice s omáčkou a dôkladne premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozprestrela na všetky špagety.
- Podávame na tanieri a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžete si tento chutný pokrm vychutnať samostatne alebo s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!