Na prípravu kuracích pŕs s dubákovou omáčkou budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 1 väčší cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica masla
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie
– 2 lyžice mletého dubáku

 

Kuracie prsia s dubákovou omáčkou

Postup prípravy:
1. Kuracie pŕska očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
2. Na rozohriatej panvici rozpustite maslo a olej a pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Opražte do zlatista.
3. Pridajte k cibuľke a cesnaku mletý dubák a premiešajte.
4. Na cibuľu a cesnak pridajte kuracie kúsky a pečte ich z každej strany dozlatista.
5. Pridajte lyžicu hladkej múky a za stáleho miešania prilievajte smotanu na varenie.
6. Omáčku nechajte krátko povariť a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
7. Podávajte s vareným ryžou alebo zemiakovým pyré.

Prijemnú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *