Tu je recept na terrine z diviny a húb po slovensky:
Suroviny:
- 500 g diviny (srnčie mäso, jelenie mäso)
- 200 g húb (napr. žampióny, hríby)
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 vajcia
- 100 ml smotany na šľahanie
- 50 g masla
- 2 lyžice strúhanky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Terrine z diviny a húb
Postup:
- V panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a sklovité.
- Pridajte na drobno nakrájanú divinu a huby. Opečte ich, kým divina nebude mäkká až dozlatista a huby sa nezmenia na príjemne hnedú farbu.
- Odstavte z ohňa a nechajte zmes vychladnúť.
- V mise zmiešajte vajcia so smotanou, soľou a čiernym korením.
- Pridajte opečenú zmes diviny a húb do vaječnej a smotanovej zmesi. Dôkladne premiešajte.
- Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a na dno navrstvite strúhanku.
- Navrstvenú zmes vylejte na plech a zarovnajte povrch.
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Plech s terrine vložte do rúry a pečte asi 40-50 minút, kým nezhnedne a nepríjem sa.
- Hotovú terrine nechajte vychladnúť, potom ju zabalte do potravinárskej fólie a uložte do chladničky.
- Nechajte zmes odpočinúť v chladničke aspoň niekoľko hodín a nechajte sa lákať na jedinečnú chuť terrine.
Dobrú chuť!