Terrine z diviny a húb

Tu je recept na terrine z diviny a húb po slovensky:

Suroviny:

  • 500 g diviny (srnčie mäso, jelenie mäso)
  • 200 g húb (napr. žampióny, hríby)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 vajcia
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 2 lyžice strúhanky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie 

 

Terrine z diviny a húb

Postup:

  1. V panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a sklovité.
  2. Pridajte na drobno nakrájanú divinu a huby. Opečte ich, kým divina nebude mäkká až dozlatista a huby sa nezmenia na príjemne hnedú farbu.
  3. Odstavte z ohňa a nechajte zmes vychladnúť.
  4. V mise zmiešajte vajcia so smotanou, soľou a čiernym korením.
  5. Pridajte opečenú zmes diviny a húb do vaječnej a smotanovej zmesi. Dôkladne premiešajte.
  6. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a na dno navrstvite strúhanku.
  7. Navrstvenú zmes vylejte na plech a zarovnajte povrch.
  8. Predhrejte rúru na 180°C.
  9. Plech s terrine vložte do rúry a pečte asi 40-50 minút, kým nezhnedne a nepríjem sa.
  10. Hotovú terrine nechajte vychladnúť, potom ju zabalte do potravinárskej fólie a uložte do chladničky.
  11. Nechajte zmes odpočinúť v chladničke aspoň niekoľko hodín a nechajte sa lákať na jedinečnú chuť terrine.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *