Kuracie prsia na cesnakovej omáčke

Dnes si pripravme niečo fakt chutnučké.

Potrebné suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 plné lyžice masla
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie prsia na cesnakovej omáčke

Postup:

  1. Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Podľa potreby môžete ich pokožku odstrániť.
  2. Na panvici rozohrejte maslo na stredne vysokú teplotu. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho, kým nezačne voňať a nezmäkne.
  3. Pridajte kuracie prsia do panvice a opečte ich zo všetkých strán dozlatista. Ak je mäso hrubšie, môže byť potrebné ho opekať niekoľko minút navrch.
  4. Mäso vyberte z panvice a nechajte ho odpočívať na tanieri.
  5. Do panvice pridajte hladkú múku a za stáleho miešania ju opražte dozlatista. Týmto krokom získate základ pre omáčku.
  6. Postupne pridávajte smotanu na varenie a ďalej miešajte, kým sa omáčka zahusťuje a začína sa krásne lesknúť.
  7. Omáčku ochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  8. Vložte opečené kuracie prsia späť do panvice a povarte ich v omáčke ešte asi 5 minút, aby sa dobre prepojili chute.
  9. Podávajte s čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *