Špagety Napolitán - recept

Pozrite sa, tu máte jednoduchý recept na špagety napolitána po slovensky:

Ingrediencie:

  • 225 g špagiet
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 konzerva (400 g) nasekaných paradajok
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného bazalku
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé lístočky bazalky na ozdobu
  • na servírovanie: strúhaný parmezán (voliteľné)

 

Špagety Napolitán – recept

Postup:

  1. Varíme špagety podľa návodu na obale, aby boli al dente. Odscedíme a odložíme bokom.
  2. Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme pretlačený cesnak a orestujeme ho asi 1-2 minúty, kým sa nezľahčí jeho vôňa.
  3. Pridáme nasekané paradajky, sušený oregano, sušený bazalk, soľ a korenie do panvice. Dobre premiešame a necháme omáčku povariť. Necháme ju variť asi 10-15 minút, aby sa chute spojili.
  4. Keď omáčka trochu zhustne, pridáme do panvice uvarené špagety. Jemne ich premiešame, aby sa špagety obalili omáčkou.
  5. Podávame horúce, ozdobené čerstvými lístočkami bazalky. Voliteľne môžeme na vrch posypať strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť pri konzumácii vašich výborných špagiet napolitána!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *