Pozrite sa, tu máte jednoduchý recept na špagety napolitána po slovensky:
Ingrediencie:
- 225 g špagiet
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 konzerva (400 g) nasekaných paradajok
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného bazalku
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvé lístočky bazalky na ozdobu
- na servírovanie: strúhaný parmezán (voliteľné)
Špagety Napolitán – recept
Postup:
- Varíme špagety podľa návodu na obale, aby boli al dente. Odscedíme a odložíme bokom.
- Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej na strednom ohni. Pridáme pretlačený cesnak a orestujeme ho asi 1-2 minúty, kým sa nezľahčí jeho vôňa.
- Pridáme nasekané paradajky, sušený oregano, sušený bazalk, soľ a korenie do panvice. Dobre premiešame a necháme omáčku povariť. Necháme ju variť asi 10-15 minút, aby sa chute spojili.
- Keď omáčka trochu zhustne, pridáme do panvice uvarené špagety. Jemne ich premiešame, aby sa špagety obalili omáčkou.
- Podávame horúce, ozdobené čerstvými lístočkami bazalky. Voliteľne môžeme na vrch posypať strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť pri konzumácii vašich výborných špagiet napolitána!