Tu je recept na zapekané cannelloni:
Prísady:
- 12 kusov tubes cannelloni
- 2 šálky rybacieho syra (ricotta)
- 1 šálka strúhaného mozzarely
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 1/4 šálky nasekaného čerstvého bazalku
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 šálky marinara omáčky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Olivový olej na vymazanie formy
Zapekané Cannelloni
Postup:
- Predhrejte rúru na 190°C.
- Uvaríme tubes cannelloni podľa pokynov na obale. Odkvapkajte a nechajte ich vychladnúť.
- V miske zmiešajte rybí syr, mozzarellu, parmezán, nasekanú bazalku, nasekaný cesnak, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
- Plníme vychladnuté tubes cannelloni pripravenou zmesou.
- Formu na pečenie vymažeme olivovým olejom a na dno nalejeme tenkú vrstvu marinara omáčky.
- Naplňte plnené tubes cannelloni do formy v jednej vrstve.
- Zalejte zvyšnou marinara omáčkou, aby boli tubes cannelloni dobre pokryté.
- Posypte povrch strúhanou mozzarellou a parmezánom.
- Zakryte formu a pečte asi 30 minút.
- Odoberieme fóliu a pečte ďalších 10-15 minút, kým sa syr neroztopí a nezahladí.
- Vyberte z rúry a nechajte chvíľu vychladnúť pred servírovaním.
- Podávajte zapekané cannelloni s čerstvými listami bazalky, podľa chuti.
- Dobrú chuť!