Tu je recept na zapekané cannelloni:

Prísady:

  • 12 kusov tubes cannelloni
  • 2 šálky rybacieho syra (ricotta)
  • 1 šálka strúhaného mozzarely
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/4 šálky nasekaného čerstvého bazalku
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 šálky marinara omáčky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej na vymazanie formy

 

Zapekané Cannelloni

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 190°C.
  2. Uvaríme tubes cannelloni podľa pokynov na obale. Odkvapkajte a nechajte ich vychladnúť.
  3. V miske zmiešajte rybí syr, mozzarellu, parmezán, nasekanú bazalku, nasekaný cesnak, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  4. Plníme vychladnuté tubes cannelloni pripravenou zmesou.
  5. Formu na pečenie vymažeme olivovým olejom a na dno nalejeme tenkú vrstvu marinara omáčky.
  6. Naplňte plnené tubes cannelloni do formy v jednej vrstve.
  7. Zalejte zvyšnou marinara omáčkou, aby boli tubes cannelloni dobre pokryté.
  8. Posypte povrch strúhanou mozzarellou a parmezánom.
  9. Zakryte formu a pečte asi 30 minút.
  10. Odoberieme fóliu a pečte ďalších 10-15 minút, kým sa syr neroztopí a nezahladí.
  11. Vyberte z rúry a nechajte chvíľu vychladnúť pred servírovaním.
  12. Podávajte zapekané cannelloni s čerstvými listami bazalky, podľa chuti.
  13. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *