Ak máte chuť na zapekané kuracie stehná so zeleninou, tu je jednoduchý slovenský recept:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 cibule, nakrájané na tenké prúžky
  • 2 mrkvy, nakrájané na tenké prúžky
  • 2 papriky (červená a žltá), nakrájané na tenké prúžky
  • 2 paradajky, nakrájané na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička čerstvého tymianu (alebo iného bylinkového korenia podľa vašej chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Zapekané kuracie stehná so zeleninou

Postup:

  1. Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom. Posolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a opražte cibuľu, mrkvu a papriky do zlatista. Pridajte cesnak a tymian a orestujte ho krátko.
  3. Vymažte pekáč a rovnomerne rozložte opraženú zeleninu na dne. Na vrch položte nakrájané paradajky.
  4. Položte kuracie stehná na vrch zeleniny a zakryte pekáčom (alebo hlineným tanierom). Zapnite rúru a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia približne 45 – 50 minút, alebo kým kuracie stehná nebudú dobre prepečené a šťavnaté.
  5. Po upečení môžete servírovať zapekané kuracie stehná so zeleninou samostatne, alebo s prílohou ako je ryža, zemiaky alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *