Na prípravu kuracích stehien s cesnakovou omáčkou budeme potrebovať nasledovné suroviny:
– 4 kuracie stehná
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 250 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, mletá paprika, olej

 

Kuracie stehná s cesnakovou omáčkou

Postup prípravy:
1. Kuracie stehná očistíme a umyjeme pod tečúcou vodou. Osušíme ich kuchynským utierkou a natrieme soľou, korením a mletou paprikou z oboch strán.
2. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opražíme očistenú a nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán do zlatista.
3. Potom pridáme smotanu na varenie, znižujeme teplotu a necháme všetko spolu dusiť asi 20 minút, kým mäso nie je úplne mäkké a omáčka sa zahustí.
4. Pred podávaním môžeme omáčku dochutiť soľou a korením podľa chuti.

Kuracie stehná s cesnakovou omáčkou sa skvele hodia k dusenému ryži, cestovinám alebo zemiakovým kašou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *