Ak hľadáte recept na jogurtové kuracie rezne, tu máte jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 4 kúsky kuracieho mäsa (prsia sú vhodné)
- 1 a 1/2 šálky jogurtu
- 1/2 šálky strúhanej horčice
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1/2 šálky múky
- 1/2 šálky jemných strúhacích tvarohov
- 2 vajcia
- olej na vypráženie
Jogurtové kuracie rezne
Postup:
- Kuracie mäso opláchnite pod vodou a nakrájajte na rezne o hrúbke približne 1 cm.
- V miske zmiešajte jogurt a horčicu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Každý rez kuracieho mäsa ponorte do jogurtovo-horčicovej zmesi a nechajte ho v marináde odpočívať v chladničke aspoň 30 minút (ideálne je nechať marinovať cez noc).
- Po marinovaní rezne vyberte z jogurtovo-horčicovej marinády a namočte ich do múky, jemných strúhacích tvarohov a rozšľahaných vajec.
- V panvici si zahrejte olej a na miernom ohni vypražte rezne z oboch strán do zlatista.
- Hotové rezne môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s varenými zemiakmi a čerstvou šalátovou zeleninou.
Dúfam, že si pochutnáte na jogurtových kuracích rezňoch! Ja kuracie rezne robím aj na mnoho iných spôsob ako s jigurtom, horčicou či inými prísadami.