Jogurtové kuracie rezne

Ak hľadáte recept na jogurtové kuracie rezne, tu máte jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracieho mäsa (prsia sú vhodné)
  • 1 a 1/2 šálky jogurtu
  • 1/2 šálky strúhanej horčice
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky múky
  • 1/2 šálky jemných strúhacích tvarohov
  • 2 vajcia
  • olej na vypráženie

 

Jogurtové kuracie rezne

Postup:

  1. Kuracie mäso opláchnite pod vodou a nakrájajte na rezne o hrúbke približne 1 cm.
  2. V miske zmiešajte jogurt a horčicu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  3. Každý rez kuracieho mäsa ponorte do jogurtovo-horčicovej zmesi a nechajte ho v marináde odpočívať v chladničke aspoň 30 minút (ideálne je nechať marinovať cez noc).
  4. Po marinovaní rezne vyberte z jogurtovo-horčicovej marinády a namočte ich do múky, jemných strúhacích tvarohov a rozšľahaných vajec.
  5. V panvici si zahrejte olej a na miernom ohni vypražte rezne z oboch strán do zlatista.
  6. Hotové rezne môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s varenými zemiakmi a čerstvou šalátovou zeleninou.

Dúfam, že si pochutnáte na jogurtových kuracích rezňoch! Ja kuracie rezne robím aj na mnoho iných spôsob ako s jigurtom, horčicou či inými prísadami.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *