Ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 4 veľké rajčiny
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– soľ, čierne korenie, paprika
– olej na smaženie
Kuracie stehná na paradajkách
Postup:
1. Kuracie stehná osolíme, okoreníme a opražíme na oleji z oboch strán do zlatista. Potom ich vyberieme a dáme bokom.
2. Do vypeckovanej panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a restujeme ich dozlatista.
3. Pridáme rajčiny nakrájané na malé kocky a dusíme do zmäknutia.
4. Pridáme paradajkový pretlak a za stáleho miešania dusíme asi 5 minút.
5. Do omáčky vrátime opečené kuracie stehná a dusíme ďalších 10-15 minút, aby sa mohli dobre prepojiť chute.
6. Omáčku ešte dochutíme soľou, korením a paprikou podľa chuti.
Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, najlepšie s duseným ryžou alebo cestovinami. Dobrú chuť!