Hovädzia miska – yoshinoya

Ospravedlňte, ale nemám priamu slovenskú verziu receptu na hovädziu misku podľa Yoshinoya. Napriek tomu, môžem vám poskytnúť základnú predstavu o tom, ako pripraviť podobnú jedlo:

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa (najlepšie na dusenie)
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1/2 šálky vody
  • soľ a korenie na dochutenie
  • olej na smaženie
  • varená biela ryža na podávanie

 

Hovädzia miska – yoshinoya

Postup:

  1. Na stredne silnom ohni si zohrejte hrniec s olejom. Pridajte nakrájanú cibuľu a opražte ju do zlatistého odtieňa.
  2. Pridajte cesnak a pokračujte v opražovaní ďalšie 1-2 minúty, kým nezmäkne a neuvonia svoju arómu.
  3. Pridajte hovädzie mäso a opatrne ho opečte zo všetkých strán.
  4. Do hrnca pridajte sójovú omáčku, cukor a vodu. Premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
  5. Znížte teplotu a nechajte hovädzie mäso dusiť sa v omáčke asi 30-40 minút, kým nebude mäkké a šťavnaté. Ak je potrebné, pridajte do hrnca ešte trochu vody.
  6. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ a korenie.
  7. Podávajte hovädziu misku s varenou bielou ryžou.

Toto je len základný recept, a tak si ho môžete prispôsobiť svojim preferenciám pridávaním ďalších ingrediencií, ako napríklad zeleniny alebo dochucovadiel. Dúfam, že vám toto priblíženie pomôže pri príprave hovädziej misky podobnej Yoshinoya.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *