Ospravedlňte, ale nemám priamu slovenskú verziu receptu na hovädziu misku podľa Yoshinoya. Napriek tomu, môžem vám poskytnúť základnú predstavu o tom, ako pripraviť podobnú jedlo:
Suroviny:
- 500 g hovädzieho mäsa (najlepšie na dusenie)
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
- 2 polievkové lyžice cukru
- 1/2 šálky vody
- soľ a korenie na dochutenie
- olej na smaženie
- varená biela ryža na podávanie
Hovädzia miska – yoshinoya
Postup:
- Na stredne silnom ohni si zohrejte hrniec s olejom. Pridajte nakrájanú cibuľu a opražte ju do zlatistého odtieňa.
- Pridajte cesnak a pokračujte v opražovaní ďalšie 1-2 minúty, kým nezmäkne a neuvonia svoju arómu.
- Pridajte hovädzie mäso a opatrne ho opečte zo všetkých strán.
- Do hrnca pridajte sójovú omáčku, cukor a vodu. Premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Znížte teplotu a nechajte hovädzie mäso dusiť sa v omáčke asi 30-40 minút, kým nebude mäkké a šťavnaté. Ak je potrebné, pridajte do hrnca ešte trochu vody.
- Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ a korenie.
- Podávajte hovädziu misku s varenou bielou ryžou.
Toto je len základný recept, a tak si ho môžete prispôsobiť svojim preferenciám pridávaním ďalších ingrediencií, ako napríklad zeleniny alebo dochucovadiel. Dúfam, že vám toto priblíženie pomôže pri príprave hovädziej misky podobnej Yoshinoya.