Tu je recept na bravčové stehno na smotane:

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčového stehna
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička soľ
  • ½ lyžičky čierneho korenia
  • 2 lyžice oleja

 

Bravčové stehno na smotane

Postup:

  1. Na začiatok si pripravte všetky potrebné suroviny.
  2. Na stredne veľkej panvici zahrejte olej.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  4. Do panvice pridajte bravčové stehná a opáľte ich z oboch strán, až kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.
  5. Znížte teplotu a pridajte smotanu. Pomaly ju zahrievajte, miešajte a nechajte dusiť stehná asi 20-25 minút, alebo kým nebudú mäkké a šťavnaté.
  6. Pridajte mletú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti a premiešajte.
  7. Počkajte, kým omáčka trochu zhustne a stehná sú dokonale pripravené.
  8. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo cestoviny.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *