Tu je recept na bravčové stehno na smotane:
Suroviny:
- 4 kúsky bravčového stehna
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
- 250 ml smotany na varenie
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička soľ
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice oleja
Bravčové stehno na smotane
Postup:
- Na začiatok si pripravte všetky potrebné suroviny.
- Na stredne veľkej panvici zahrejte olej.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Do panvice pridajte bravčové stehná a opáľte ich z oboch strán, až kým nezískajú krásnu zlatohnedú farbu.
- Znížte teplotu a pridajte smotanu. Pomaly ju zahrievajte, miešajte a nechajte dusiť stehná asi 20-25 minút, alebo kým nebudú mäkké a šťavnaté.
- Pridajte mletú papriku, soľ a čierne korenie podľa chuti a premiešajte.
- Počkajte, kým omáčka trochu zhustne a stehná sú dokonale pripravené.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú zemiaky, ryža alebo cestoviny.
Dobrú chuť!