Kuracia pečienka s ryžou a k tomu ideálne kyslé nakladané uhorky. Aspoň u nás doma to tak ide na dračku. Kuracie pečeinka je niečo čo, by ste mali ochutnať aspoň raz za život. Najlepšie je však tá práva hovädzia, ktorá obsahuje, všetky vitamíny.
Ak chcete pripraviť kuraciu pečeň s ryžou, nasledujte tieto kroky:
- Najprv si pripravte potrebné ingrediencie: kuraciu pečeň, ryžu, cibuľu, cesnak, maslo, soľ, korenie a petržlenovú vňať.
- Kuraciu pečeň si očistite a nakrájajte na tenké plátky alebo kocky.
- Do hrnca si nalejte vodu a pridajte soľ. Preneste vodu do varu a varte ryžu podľa návodu na obale.
- Na panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájanú kuraciu pečeň a dusíme ju na miernom ohni, kým nie je vnútri dokonale prepečená.
- Dochucujte korením a soľou podľa vašej chuti.
- Keď je ryža hotová, zmiešajte ju s dusenou kuracou pečeňou na panvici.
- Podávajte teplé a posypte nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.
Dúfam, že vám bude chutiť táto jednoduchá, no chutná kombinácia kuracej pečene s ryžou!
2)
Ak máte chuť na vynikajúci pokrm, tu je jednoduchý recept na kuraciu pečienku s ryžou:
Suroviny:
- 400 g kuracej pečenky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g ryže
- 500 ml zeleninového vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Najprv si očistíme a nakrájame kuraciu pečenku na tenké kúsky.
- Očistíme cibuľu a cesnak a nakrájame ich nadrobno.
- V panvici si zohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridáme nakrájanú kuraciu pečenku a opekáme, až kým nezmení farbu.
- Potom pridáme ryžu a premiešame ju s kuracou pečenkou, cibuľou a cesnakom.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme vrieť.
- Zakryjeme panvicu a necháme ryžu variť, pokiaľ sa neuplne a mäso sa dopečie.
- Pred podávaním dochutíme soľou, korením a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tento jednoduchý, no chutný recept na kuraciu pečienku s ryžou je skvelou voľbou pre vaše jedlo. Dobrú chuť!
3)
Ingrediencie:
Na kuraciu pečienku:
- 500 g kuracích pečienok
- 1 stredná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo údenej)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného majoránu (voliteľné)
- 1/2 šálky vody alebo kuracieho vývaru
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Na ryžu:
- 1 šálka ryže (dlhozrnej alebo obyčajnej)
- 2 šálky vody
- Soľ podľa chuti
Postup:
-
Príprava kuracej pečienky:
- Kuracie pečienky dôkladne umyte a osušte. Odstráňte prípadné nečistoty alebo tuk.
- Cibuľu nakrájajte na drobno a cesnak jemne posekajte.
- V panvici alebo hlbšej panvici zahrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte cibuľu a smažte, až bude sklovitá.
- Pridajte cesnak a krátko osmažte, až začne voňať.
- Pridajte kuracie pečienky do panvice a zľahka ich opečte zo všetkých strán, kým nezhnednú.
- Posypte paprikou, soľou, čiernym korením a majoránom. Dobre premiešajte.
- Prilejte vodu alebo kurací vývar a zakryte panvicu pokrievkou. Nechajte variť na miernom ohni približne 15-20 minút, kým pečienky nie sú dobre prevarené a šťavnaté.
-
Príprava ryže:
- V hrnci privarte 2 šálky vody so štipkou soli.
- Keď voda začne variť, pridajte 1 šálku ryže a dobre premiešajte.
- Znížte teplotu na minimum a hrniec zakryte. Nechajte ryžu variť približne 15-20 minút, kým sa voda nevstrebe a ryža nie je jemná. Následne ju odložte na bok a nechajte ešte 5 minút stáť pod pokrievkou.
-
Servírovanie:
- Podávajte kuraciu pečienku na tanieri vedľa ryže. Pokiaľ máte radi, môžete posypať čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!