Tu je recept na Znojemské kuracie šóte:
Potrebujete:
- 500g kuracie prsia, nakrájané na tenké plátky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľu, jemne nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 1 šálka bieleho vína
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 polievkovú lyžicu mletej papriky
- 1 čajovú lyžičku sušenej rasce
- 1 čajovú lyžičku sušenej rozmarínu
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 1/2 šálky kyslej smotany
- Čerstvú petržlenovú vňať (na ozdobu)
Znojemské kuracie soté
Postup:
- Na rozpálenej panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte kuracie plátky. Opečte ich z oboch strán, kým nezhnednú. Vyklopte kuracie mäso z panvice a odložte ho na stranu.
- Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Dusíme ich, kým cibuľa nie je priehľadná a voňavá.
- Vráťte kuracie mäso do panvice a pridajte biele víno, kurací vývar, mletú papriku, sušenú rasce, sušený rozmarín, soľ a korenie. Varte zmes na miernom plameni asi 20 minút, kým sa kuracie mäso neprevarí a chute sa nezmiešajú.
- V malom miske zmiešajte hladkú múku s kyslou smotanou, dokým nevznikne hladká zmes. Pridajte túto zmes do panvice a dobre premiešajte. Nechajte omáčku zahustiť pár minút.
- Ochutnajte a prípadne pridajte ďalšie korenie podľa chuti. Znojemské kuracie šóte podávajte horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Vynikajúco sa hodí k ryži alebo cestovinám.
Dobrú chuť pri príprave Znojemských kuracích šôt!