Tu je recept na Znojemské kuracie šóte:

Potrebujete:

  • 500g kuracie prsia, nakrájané na tenké plátky
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 šálka bieleho vína
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 polievkovú lyžicu mletej papriky
  • 1 čajovú lyžičku sušenej rasce
  • 1 čajovú lyžičku sušenej rozmarínu
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • Čerstvú petržlenovú vňať (na ozdobu)

 

Znojemské kuracie soté

Postup:

  1. Na rozpálenej panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte kuracie plátky. Opečte ich z oboch strán, kým nezhnednú. Vyklopte kuracie mäso z panvice a odložte ho na stranu.
  2. Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Dusíme ich, kým cibuľa nie je priehľadná a voňavá.
  3. Vráťte kuracie mäso do panvice a pridajte biele víno, kurací vývar, mletú papriku, sušenú rasce, sušený rozmarín, soľ a korenie. Varte zmes na miernom plameni asi 20 minút, kým sa kuracie mäso neprevarí a chute sa nezmiešajú.
  4. V malom miske zmiešajte hladkú múku s kyslou smotanou, dokým nevznikne hladká zmes. Pridajte túto zmes do panvice a dobre premiešajte. Nechajte omáčku zahustiť pár minút.
  5. Ochutnajte a prípadne pridajte ďalšie korenie podľa chuti. Znojemské kuracie šóte podávajte horúce, ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou. Vynikajúco sa hodí k ryži alebo cestovinám.

Dobrú chuť pri príprave Znojemských kuracích šôt!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *