Grilovanie kuracích stehien je skvelý spôsob, ako si vychutnať lahodné a šťavnaté mäso. Ak sa chystáte grilovať kuracie stehná, môžete sa spoliehať na jednoduchý recept a postup, ktorý vám zaručia skvelý výsledok.

Na začiatok si pripravte marinádu zo zmesi olivového oleja, cesnaku, citrónovej šťavy, soli, čierneho korenia, papriky a bylín podľa vášho výberu. Do tejto marinády namočte kuracie stehná a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa mohli dôkladne preniknúť do mäsa.

 

Ako dlho grilovať kuracie stehná?

Pred samotným grilovaním si stehná nechajte zohriať na izbovú teplotu a potom ich môžete položiť na rozpálený gril. Kuracie stehná grilujte asi 20-25 minút z každej strany, pričom ich pravidelne obracajte, aby sa pekne zozlatili a dôkladne prepečené.

Ak máte k dispozícii teplomer na mäso, odporúča sa grillovať kuracie stehná pri teplote 75-80 stupňov. Po upečení ich ešte nechajte chvíľu odpočívať na mriežke, aby sa mohli šťavy rovnomerne rozložiť a mäso bolo šťavnaté a jemné.

Počas grilovania nezabudnite pravidelne pomaľovať stehná zvyšnou marinádou, aby sa nevysušili a mali peknú chuť a farbu. Hotové kuracie stehná môžete podávať s čerstvou zeleninovou prílohou, zemiakovým šalátom alebo na chlebíku s avokádom a jogurtovou omáčkou.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutného grilovaného kuracieho mäsa a že si ho budete užívať spolu s rodinou a priateľmi. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *