Na kuracie stehná potrebujeme nasledujúce ingrediencie:

– 4 kuracie stehná
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, paprika
– bylinková zmes podľa chuti (napr. tymián, rozmarín, mletá paprika)

 

Kuracie stehná horné v rúre

Postup:

1. Kuracie stehná očistíme od kože a tuku a opláchneme pod tečúcou vodou. Osušíme ich papierovou utierkou a nakrájame na polovice.

2. Na plechu na pecenie si pripravíme zmes zo štiav, cesnaku a cibule. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a cesnak jemne nasekáme.

3. Na plechu zahrejeme olej a na ňom opečieme cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité. Potom pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán.

4. Osolíme, okoreníme čiernym korením, paprikou a bylinkovou zmesou. Dobré je stehná ešte povrstviť kocou zeleninou ako napríklad mrkvou, petržlenkou, zemiakom, paprikou, baklažánom.

5. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 30 – 40 minút, prípadne kým mäso nebude pekne mäkké a šťavnaté.

Podávame s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *