Na kuracie stehná potrebujeme nasledujúce ingrediencie:
– 4 kuracie stehná
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 cibuľa
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, paprika
– bylinková zmes podľa chuti (napr. tymián, rozmarín, mletá paprika)
Kuracie stehná horné v rúre
Postup:
1. Kuracie stehná očistíme od kože a tuku a opláchneme pod tečúcou vodou. Osušíme ich papierovou utierkou a nakrájame na polovice.
2. Na plechu na pecenie si pripravíme zmes zo štiav, cesnaku a cibule. Cibuľu nakrájame na tenké krúžky a cesnak jemne nasekáme.
3. Na plechu zahrejeme olej a na ňom opečieme cibuľu a cesnak, kým nebudú sklovité. Potom pridáme kuracie stehná a opečieme ich z oboch strán.
4. Osolíme, okoreníme čiernym korením, paprikou a bylinkovou zmesou. Dobré je stehná ešte povrstviť kocou zeleninou ako napríklad mrkvou, petržlenkou, zemiakom, paprikou, baklažánom.
5. Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov cca 30 – 40 minút, prípadne kým mäso nebude pekne mäkké a šťavnaté.
Podávame s prílohou podľa chuti, napríklad so zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou. Dobrú chuť!