Kuracie stehná na kyslej smotane sú jednoduchý a chutný pokrm, ktorý si obľúbia nielen vaši najbližší, ale aj vy sami. Na prípravu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 kuracie stehná
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml kyslej smotany
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej na smaženie

 

Recep: Kuracie stehná na kyslej smotane

Postup prípravy:

1. Kuracie stehná očistite a nakrájajte na menšie kusy. Osolte ich, okorenite a opražte na oleji do zlatista. Potom ich vyberte z panvice a dajte na tanier.

2. Do tej istej panvice pridajte jemne nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Orestujte ich dozlatista.

3. Do cibule a cesnaku pridajte kyslú smotanu a premiešajte. Nechajte zmes prevrieť a potom znížte teplotu.

4. Do zmesi vložte opäť kuracie stehná a nechajte ich dusiť v omáčke asi 20 minút, kým nebudú mäkké.

5. Omáčku dochuťte podľa chuti soľou, korením a paprikou.

6. Podávajte so vareným ryžou, cestovinou alebo zemiakmi.

Takto pripravené kuracie stehná na kyslej smotane sú ideálnym jedlom pre každodennú večeru. Veríme, že si ich obľúbite rovnako ako my! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *