Kuracie stehná v pekáči s paradajkovým pretlakom

Ak máte radi kuracie stehná a chcete vyskúšať jednoduché a chutné jedlo, môžete si pripraviť kuracie stehná v pekáči s paradajkovým pretlakom. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 400 g paradajkového pretlaku (môžete použiť aj paradajkovú omáčku)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá bazalka na ozdobenie

 

Kuracie stehná v pekáči s paradajkovým pretlakom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. Na sporáku vyhrejte olej vo veľkom pekáči.
  3. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte kuracie stehná do pekáča, kožou nahor.
  5. Osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  6. Pridajte paradajkový pretlak do pekáča, aby sa trochu pripeklo na kuracie stehná.
  7. Pekáč zakryte a dajte ho do vyhriatej rúry.
  8. Pečte približne 1 hodinu, alebo kým sa kuracie mäso nedosiahne správnej teploty vnútri (72 °C).
  9. Pred podávaním ozdobte kuracie stehná čerstvou bazalkou.
  10. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou alebo cestovinami.

Tento recept je jednoduchý, no výsledkom je skvelé jedlo plné chutí. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 Mrkvy
  • 1 paprika (červená alebo žltá)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušenej oregano
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml kuracieho vývaru alebo vody
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Predpríprava:

    • Rúru predhrejte na 180 °C.
    • Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte na jemno. Mrkvu a papriku nakrájajte na kocky.
  2. Orestovanie:

    • Na panvici rozohřejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a orestujte, kým cibuľa nezmäkne a nie je zlatistá.
    • Pridajte mrkvu a papriku, orestujte všetko spoločne ešte niekoľko minút.
  3. Príprava kuracích stehien:

    • Kuracie stehná si dobre umyte a osušte papierovou utierkou. Osoľte a okoreňte ich čiernym korením podľa chuti.
    • Zinkujte ich do pekáča a na každý kus nalejte pripravenú zeleninovú zmes.
  4. Pridanie paradajkového pretlaku:

    • Do pekáča pridajte paradajkový pretlak a dôkladne premiešajte so zeleninou. Následne pridajte kurací vývar alebo vodu a dobre premiešajte.
  5. Pečenie:

    • Pekáč zakryte alobalom alebo pokrievkou a dajte do predhriatej rúry. Pečte 30 minút, potom odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút, aby sa kuracie stehná pekne zafarbili a spravili chrumkavou.
  6. Podávanie:

    • Po upečení vyberte pekáč z rúry, posypte čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou, ak ju používate. Podávajte s ryžou, zemiakmi alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *