Ak hľadáte diétne recepty s kuracím mäsom, mám tu pre vás jednoduchý a zdravý recept na kuracie prsia.
Kuracie prsia s bylinkovým jogurtovým dresingom
Suroviny:
- 2 kuracie prsia
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Bylinkový jogurtový dresing:
- ½ šálky gréckeho jogurtu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku (nasekaný)
- 2 lyžičky nasekaných byliniek (napr. petržlen, bazalka, tymian)
- Soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia na diétny spôsob
- Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán.
- V panvici zohrejeme olivový olej a prsia na ňom opečieme z oboch strán dozlatista. Doba pečenia závisí od hrúbky mäsa, ale zvyčajne je to 6-8 minút na každej strane.
- V miske si pripravíme bylinkový jogurtový dresing. K gréckemu jogurtu pridáme citrónovú šťavu, cesnak a bylinky. Vetvičky byliniek môžeme pred pridávaním nasekať alebo len potrhať na menšie kúsky.
- Opečené kuracie prsia necháme chvíľu odpočívať a potom ich nakrájame na plátky.
- Podávame s bylinkovým jogurtovým dresingom ako šalátový dressing alebo ako prílohu k pečenému zemiakovému koláču.
Tento recept je nízkokalorický a zdravý, čo z neho robí skvelú voľbu pre tých, ktorí dodržiavajú diétu. Môžete ho podávať so zeleninovým šalátom, prípadne s dusenou zeleninou. Dobrú chuť!