Ingrediencie:
- 4 ks kuracích pŕs bez kosti a kože
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 250 ml mäsového vývaru
- 1 lyžica octu
- soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
Kuracie prsia na kyslo
Postup:
- Kuracie pŕsia si opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na tenké rezne.
- Na panvici rozohrejte maslo a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Orestujte dozlatista.
- Pridajte kuracie mäso a orestujte ho zo všetkých strán, až kým nebude pekne hnedej farby.
- Pospite múkou a za stáleho miešania pridajte mäsový vývar.
- Pridajte smotanu, ocot, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte omáčku povariť.
- Nakoniec znížte teplotu a nechajte omáčku podusiť ešte pár minút, aby bolo mäso jemné a šťavnaté.
- Podávajte s knedľou, ryžou alebo opečenými zemiakovými plackami.
Dobrú chuť!