Ingrediencie:

  • 4 ks kuracích pŕs bez kosti a kože
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 250 ml mäsového vývaru
  • 1 lyžica octu
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

 

Kuracie prsia na kyslo

Postup:

  1. Kuracie pŕsia si opláchnite pod vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ich na tenké rezne.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Orestujte dozlatista.
  3. Pridajte kuracie mäso a orestujte ho zo všetkých strán, až kým nebude pekne hnedej farby.
  4. Pospite múkou a za stáleho miešania pridajte mäsový vývar.
  5. Pridajte smotanu, ocot, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte omáčku povariť.
  6. Nakoniec znížte teplotu a nechajte omáčku podusiť ešte pár minút, aby bolo mäso jemné a šťavnaté.
  7. Podávajte s knedľou, ryžou alebo opečenými zemiakovými plackami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *