Bravčové karé s tarhoňou

Ak správne rozumiem vašej žiadosti, chcete sa naučiť, ako pripraviť bravčové karé s estragónom po slovinsky. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 500 gramov bravčového karé
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na drobné kúsky
  • 1 polievková lyžica sušeného estragónu
  • 1/2 pohára bieleho vína
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bravčové karé s tarhoňou

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej na veľkej panvici pri stredne vysokom ohni.
  2. Osoľte a okorenite karé a pridajte ho do predhriatej pánvice.
  3. Opečte karé zo všetkých strán asi 5 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Znížte teplotu na strednú a pridajte nasekaný cesnak a estragón na panvicu. Položte estragón na vrch bravčového karé.
  5. Zalejte karé bielym vínom a ešte viac znížte teplotu.
  6. Varte karé s estragónom vo víne pri nízkej teplote asi 15-20 minút, kým nezmäkne a dobre sa zazlatí.
  7. Podávajte karé s estragónom ešte horúce s prílohou podľa vašej voľby.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutného bravčového karé s estragónom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *