Tu je recept na zapíkané kuracie rezne s majonézou po slovensky:

Suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs bez kostí a kože
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nadrobno posekané
  • 1/2 šálky majonézy
  • 1/2 šálky strúhaného syra (napr. ementálu alebo cheddaru)

 

Zapekané kuracie rezne s majonézou

Postup:

  1. Kuracie prsia opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké rezne. Osolte a okoreňte ich podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a nadrobno posekaný cesnak. Orestujte ich dozlatista a mäkké.
  3. Cibuľu a cesnak vyberte z panvice a nechajte ich trochu vychladnúť. Potom ich zmiešajte s majonézou.
  4. Na pekáči rozložte kuracie rezne a potrite ich vrstvou majonézovej zmesi.
  5. Posypte kuracie rezne strúhaným syrom.
  6. Pekáč dajte do predhriatej rúry na 180°C a pečte približne 25-30 minút, alebo kým sa kuracie mäso úplne neupečie a syr na vrchu sa neroztopí a zľahka nezozlato.
  7. Po upečení nechajte chvíľu odpočívať a potom podávajte s čerstvou zeleninou alebo prílohou podľa vašej chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *