Bravčová pečeň na cesnaku 

Tu máte recept na bravčovú pečeň na cesnaku:

Prísady:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bravčová pečeň na cesnaku 

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme bravčovú pečeň. Opláchneme ju pod tečúcou vodou a nakrájame na tenké plátky.
  2. Cesnak a cibuľu nakrájame na jemné kúsky.
  3. Na panvici si necháme rozpustiť olej a pridáme na neho nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým nezačnú mierne zhnedať.
  4. Potom pridáme plátky bravčovej pečene a opekáme ich z oboch strán, kým sa pečenka nenazlatí.
  5. Na záver dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  6. Podávame s prílohou podľa výberu, napríklad s opekanými zemiakmi alebo ryžou.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo údenej)
  • 100 ml vody alebo vývaru
  • Petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň dôkladne očistite od blán a žíl. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.
  2. Cibuľa a cesnak:

    • Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak nasekajte alebo prelisujte.
  3. Smaženie:

    • Na panvici rozohrejte rastlinný olej na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista.
    • Keď je cibuľa hotová, pridajte cesnak a smažte ešte asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
  4. Pečenie pečene:

    • Do panvice pridajte plátky pečene. Orestujte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé (asi 3-4 minúty z každej strany).
    • Posypajte mletou paprikou, soľou a čiernym korením.
  5. Dusenie:

    • Nalejte do panvice vodu alebo vývar a zakryte pokrievkou. Nechajte dusiť približne 10-15 minút, kým nebude pečeň dostatočne jemná a prepečená.
  6. Podávanie:

    • Podávajte horúce, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete servírovať s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *