Tu máte recept na bravčovú pečeň na cesnaku:
Prísady:
- 500 g bravčovej pečene
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Bravčová pečeň na cesnaku
Postup:
- Najskôr si pripravíme bravčovú pečeň. Opláchneme ju pod tečúcou vodou a nakrájame na tenké plátky.
- Cesnak a cibuľu nakrájame na jemné kúsky.
- Na panvici si necháme rozpustiť olej a pridáme na neho nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, kým nezačnú mierne zhnedať.
- Potom pridáme plátky bravčovej pečene a opekáme ich z oboch strán, kým sa pečenka nenazlatí.
- Na záver dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Podávame s prílohou podľa výberu, napríklad s opekanými zemiakmi alebo ryžou.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 3 lyžice rastlinného oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička mletej papriky (sladkej alebo údenej)
- 100 ml vody alebo vývaru
- Petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)
Postup:
-
Príprava pečene:
- Bravčovú pečeň dôkladne očistite od blán a žíl. Potom ju nakrájajte na plátky hrubé približne 1-2 cm.
-
Cibuľa a cesnak:
- Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak nasekajte alebo prelisujte.
-
Smaženie:
- Na panvici rozohrejte rastlinný olej na strednej teplote. Pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju dozlatista.
- Keď je cibuľa hotová, pridajte cesnak a smažte ešte asi 1 minútu, kým nezačne voňať.
-
Pečenie pečene:
- Do panvice pridajte plátky pečene. Orestujte ich z oboch strán, až kým nebudú zlatohnedé (asi 3-4 minúty z každej strany).
- Posypajte mletou paprikou, soľou a čiernym korením.
-
Dusenie:
- Nalejte do panvice vodu alebo vývar a zakryte pokrievkou. Nechajte dusiť približne 10-15 minút, kým nebude pečeň dostatočne jemná a prepečená.
-
Podávanie:
- Podávajte horúce, ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete servírovať s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.
Dobrú chuť!