Tu je recept na bravčovú panenku na horčici:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej panenky
  • 2 lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica ľahko pomletého rímskeho kmínu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Bravčová panenka na hořčici

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Vezmite si panenku a jemne ju osolte a okoreňte.
  3. V miske zmiešajte horčicu, olivový olej, pretlačený cesnak a rímsky kmín, vytvorte marinádu.
  4. Panenku potrite marinádou zo všetkých strán, aby bola dobre obalená.
  5. Na rozohriatej panvici opečte panenku z každej strany, kým nedosiahne zlatistú farbu.
  6. Potom presuňte panenku do predhriatej rúry a pečte približne 25-30 minút, alebo kým nedosiahne vnútornú teplotu 65°C.
  7. Následne nechajte panenku chvíľu odpočinúť, aby sa šťavy rovnomerne rozložili.
  8. Panenku nakrájajte na plátky a podávajte s prílohou podľa vášho výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *