Kuracie prsia na rasci

Nasleduje jednoduchý a chutný recept na kuracie prsia s rascou:

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 2 lyžice rascy (suchá)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • soľ a korenie podľa chuti

 

 

Kuracie prsia na rasci

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 200 °C.
  2. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni.
  3. Na panvici orestujte nasekaný cesnak asi 2 minúty, ale nedovoľte mu zoschnúť.
  4. Pridajte rascu a miešajte asi 30 sekúnd, aby sa rascová chuť uvoľnila.
  5. Opatrne pridajte kuracie prsia do panvice a opečte z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezmizne ružové farbenie. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Preložte kuracie prsia do pekáča a pečte v rúre asi 20-25 minút, kým nebudú kurčatá priehľadné a šťavnaté.
  7. Nechajte odpočívať niekoľko minút pred servírovaním.

Podávajte so zeleninovým prílohou alebo kôprom zemiakmi a vychutnajte si tento jednoduchý a chutný pokrm!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *