Kuracie prsia s broskyňou recept

Tu máte jednoduchý recept na kuracie prsia s broskyňou:

Potrebné suroviny:

  • 2 kúsky kuracích pŕs
  • 2 broskyne
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlen na ozdobenie

 

Kuracie prsia s broskyňou recept

Postup:

  1. Kuracie prsia si opláchnite a okoreníme soľou a korením podľa chuti.
  2. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemné kúsky.
  3. V hrnci rozohrejeme olivový olej a na ňom opečieme kúsky kuracieho mäsa z oboch strán, až kým nie sú zlatisto hnedé. Potom ich vyberieme a dáme bokom na tanier.
  4. Do rovnakého hrnca pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do mäkka.
  5. Brodušíme kúsky broskyne a pridáme ich do hrnca spolu so šťavou vytvorenou z kuracích prs.
  6. Znížime teplotu a necháme dusiť asi 10 minút, až kým broskyne nezmäknú.
  7. Počas dusenia do hrnca môžeme pridať aj trochu vody, ak sa nám zdá, že omáčka je príliš hustá.
  8. Na záver dáme opečené kuracie prsia späť do hrnca a necháme ich zohriať.
  9. Podávame s bylinkovou vňaťou a ozdobíme petržlenom.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *