Tu máte jednoduchý recept na kuracie prsia s broskyňou:
Potrebné suroviny:
- 2 kúsky kuracích pŕs
- 2 broskyne
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlen na ozdobenie
Kuracie prsia s broskyňou recept
Postup:
- Kuracie prsia si opláchnite a okoreníme soľou a korením podľa chuti.
- Cibuľu a cesnak nasekáme na jemné kúsky.
- V hrnci rozohrejeme olivový olej a na ňom opečieme kúsky kuracieho mäsa z oboch strán, až kým nie sú zlatisto hnedé. Potom ich vyberieme a dáme bokom na tanier.
- Do rovnakého hrnca pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme ich do mäkka.
- Brodušíme kúsky broskyne a pridáme ich do hrnca spolu so šťavou vytvorenou z kuracích prs.
- Znížime teplotu a necháme dusiť asi 10 minút, až kým broskyne nezmäknú.
- Počas dusenia do hrnca môžeme pridať aj trochu vody, ak sa nám zdá, že omáčka je príliš hustá.
- Na záver dáme opečené kuracie prsia späť do hrnca a necháme ich zohriať.
- Podávame s bylinkovou vňaťou a ozdobíme petržlenom.
Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.