Kuracie prsia po kaukazsky

Tu je recept na varené kuracie prsia po kaukazsky:

Potrebné suroviny:

  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 2 cibule, nakrájané na tenké krúžky
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 papriky (červená a žltá), nakrájané na prúžky
  • 1 lyžica ras el hanout (kaukazská koreninná zmes)
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžica mletej kurkumy
  • 1 čajová lyžička mletej koriandru
  • 1 čajová lyžička mletej kôpru
  • 400 ml kuracieho vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • smetana na podlievanie
  • cesnaková bageta na podávanie

 

Kuracie prsia po kaukazsky

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu, cesnak a papriky, až sa stanú mäkkými.
  2. Pridajte kuracie prsia a orestujte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  3. Osolte, okoreňte ras el hanoutom, korením, kurkumou, koriandrom a kôprom.
  4. Zalejte kuracie prsia kuracím vývarom a dusíme na miernom ohni asi 20 minút, kým mäso nie je úplne prepečené.
  5. Podlievajte smotanou počas dusenia, aby sa zachovala šťavnatosť mäsa.
  6. Podávajte s pečivom a ľubovoľným prílohou ako ryža, zemiaky alebo šalát.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *