Tu je recept na varené kuracie prsia po kaukazsky:
Potrebné suroviny:
- 4 kusy kuracích pŕs
- 2 cibule, nakrájané na tenké krúžky
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 papriky (červená a žltá), nakrájané na prúžky
- 1 lyžica ras el hanout (kaukazská koreninná zmes)
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 lyžica mletej kurkumy
- 1 čajová lyžička mletej koriandru
- 1 čajová lyžička mletej kôpru
- 400 ml kuracieho vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- smetana na podlievanie
- cesnaková bageta na podávanie
Kuracie prsia po kaukazsky
Postup:
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu, cesnak a papriky, až sa stanú mäkkými.
- Pridajte kuracie prsia a orestujte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Osolte, okoreňte ras el hanoutom, korením, kurkumou, koriandrom a kôprom.
- Zalejte kuracie prsia kuracím vývarom a dusíme na miernom ohni asi 20 minút, kým mäso nie je úplne prepečené.
- Podlievajte smotanou počas dusenia, aby sa zachovala šťavnatosť mäsa.
- Podávajte s pečivom a ľubovoľným prílohou ako ryža, zemiaky alebo šalát.
Dobrú chuť!