Kuracie prsia naložené v marinade

Ideme na to priatelia.

Suroviny:

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice čerstvého citrónového džúsu
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Kuracie prsia naložené v marinade

Postup:

  1. V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, citrónový džús, sladkú papriku, oregano, soľ a čierne korenie. Toto je vaša marináda.
  2. Položte kuracie prsia do plytkého pekáča a zľahka ich osolte a okorente z oboch strán.
  3. Přilejte marinádu na kuracie prsia tak, aby boli celé pokryté. Môžete ich nechať marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne však niekoľko hodín alebo cez noc.
  4. Pred pečením nechajte mäso dostatočne vychladnúť.
  5. Kuracie prsia môžete upiecť na grile alebo v rúre. Ak ich pečiete v rúre, doporučujem na 180 stupňov Celzia po dobu približne 25-30 minút, alebo kým nie je mäso úplne prepečené a šťavnaté. Ak pečiete na grile, pečte ich asi 12-15 minút z oboch strán.

Podávajte s bylinkovým duseným zemiakovým pyré alebo šalátom podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť!

Poznámka: Nezabudnite, že časy a teploty pečenia sa môžu líšiť v závislosti od hrúbky kuracích pŕs, takže odporúčam sledovať proces pečenia, aby ste mali správne hotové mäso.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *