Ak máte chuť na kuracie kúsky po čínsky, tu je jednoduchý recept, ktorý by ste si mohli vyskúšať:
Suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa (na kúsky)
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžičky rybieho prípravku
- 2 lyžičky tahini pasty
- 2 lyžičky sezamového oleja
- 2 lyžičky cukru
- 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička čierneho korenia
- soľ podľa chuti
- 2 lyžice kukuričného škrobu (rozmiešané v troche vody)
- olej na smaženie
Kuracie kúsky po čínsky
Postup:
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, rybí prípravok, tahini pastu, sezamový olej, cukor, cesnak, mletú papriku, čierne korenie a soľ. Vytvoríte tak marinádu.
- Do marinády pridajte nakrájané kúsky kuracieho mäsa a nechajte ich v nej odležať alespoň 30 minút (ideálne nechať mäso odpočívať v chladničke niekoľko hodín, aby sa chute lepšie preliali).
- V hrnci zahrejte olej na vysokú teplotu.
- Kuracie kúsky z marinády vyberte a odoberiete prebytočnú tekutinu.
- Do rozpáleného oleja vložte kuracie kúsky a opečte ich z každej strany, kým nebudú zlatohnedé a dobre prepečené.
- Potom do hrnca pridajte kukuričný škrob rozmiešaný v troche vody a nechajte omáčku zahustiť pri strednej teplote.
- Serve kuracie kúsky po čínsky s ryžou alebo ďalšími prílohami podľa vlastnej chuti.
Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť! Bon appétit!