Kuracie kúsky po čínsky

Ak máte chuť na kuracie kúsky po čínsky, tu je jednoduchý recept, ktorý by ste si mohli vyskúšať:

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (na kúsky)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžičky rybieho prípravku
  • 2 lyžičky tahini pasty
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 2 lyžičky cukru
  • 2 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • soľ podľa chuti
  • 2 lyžice kukuričného škrobu (rozmiešané v troche vody)
  • olej na smaženie

 

Kuracie kúsky po čínsky

Postup:

  1. V miske zmiešajte sójovú omáčku, rybí prípravok, tahini pastu, sezamový olej, cukor, cesnak, mletú papriku, čierne korenie a soľ. Vytvoríte tak marinádu.
  2. Do marinády pridajte nakrájané kúsky kuracieho mäsa a nechajte ich v nej odležať alespoň 30 minút (ideálne nechať mäso odpočívať v chladničke niekoľko hodín, aby sa chute lepšie preliali).
  3. V hrnci zahrejte olej na vysokú teplotu.
  4. Kuracie kúsky z marinády vyberte a odoberiete prebytočnú tekutinu.
  5. Do rozpáleného oleja vložte kuracie kúsky a opečte ich z každej strany, kým nebudú zlatohnedé a dobre prepečené.
  6. Potom do hrnca pridajte kukuričný škrob rozmiešaný v troche vody a nechajte omáčku zahustiť pri strednej teplote.
  7. Serve kuracie kúsky po čínsky s ryžou alebo ďalšími prílohami podľa vlastnej chuti.

Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť! Bon appétit!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *