Čínska kapustová polievka s mäsovými guľkami

Tu je recept na čínsku kapustovú polievku s mäsovými guľkami:

Suroviny:

  • 250 g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
  • 1 vajce
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička zázvoru, nastrúhaného
  • 1 lyžička soľ
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 200 g čínskej kapusty (napr. bok choy alebo napa kapusta)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica rybacej omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • strúhaný koreň zeleru a čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Čínska kapustová polievka s mäsovými guľkami

Postup:

  1. V miske zmiešajte mleté mäso, vajce, cesnak, zázvor, soľ a čierne korenie. Vytvorte z tohto zmesi malé guľky.
  2. V hrnci zahrejte zeleninový vývar a pridajte čínsku kapustu. Varíme približne 5 minút, kým kapusta zmäkne.
  3. Pridajte sójovú omáčku, rybacie omáčky a sezamový olej do hrnca. Nechajte zmes prevrieť.
  4. Do polievky opatrne vložte mäsové guľky a varíme približne 5-7 minút, kým sa úplne uvaria.
  5. Podávajte horúcu polievku so strúhaným korením zeleru a čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobu.

Dúfam, že vám táto čínska kapustová polievka s mäsovými guľkami bude chutiť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *