Segedínsky guláš z diviny

Ak hľadáte recept na Segedínsky guláš z diviny po slovensky, tu je jednoduchý návod, ako ho pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g diviny (napríklad srnčie, diviačie alebo jelenie mäso) nakrájané na kúsky
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej korenia (napr. čierneho korenia, korenia na divinu)
  • 3 zemiaky, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 2 lyžice jablčného octu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • 200 ml smotany na varenie
  • kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Segedínsky guláš z diviny

Postup:

  1. Divinu osolíme a necháme ju chvíľu odležať.
  2. Na vartečke si rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridáme divinu a orestujeme ju zo všetkých strán, kým nie je mäso dobre prepečené.
  4. Pridáme sladkú papriku a korenie na divinu, premiešame a opečieme asi 1-2 minúty.
  5. Pridajte zemiaky, ocot a dostatočné množstvo vody tak, aby všetko bolo dobre pokryté. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, kým divina nie je mäkká.
  6. Keď je divina mäkká, premiešame smotanu do guláša a na chvíľu ešte povaríme, aby sa chuť dobrala.
  7. Podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie.
  8. Podávame s knedľou alebo knedličkami a ozdobíme kôprom alebo petržlenom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave vynikajúceho Segedínskeho guláša z diviny po slovensky! Ak potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *