Divina na smotane

Ospravedlňujem sa za nedorozumenie. “Divina na smotane” nie je tradičné slovenské jedlo, ale ak by ste chceli recept na podobné jedlo s kuracím mäsom a smotanou, môžem vám odporučiť “Kuracie prsia so smotanou”. Tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 polievková lyžica múky
  • 2 polievkové lyžice masla
  • soľ a korenie podľa chuti
  • masekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

 

Divina na smotane

Postup:

  1. Osolte a okoreňte kuracie prsia.
  2. Na veľkej panvici rozohrejte maslo na strednom ohni. Prsia opečte z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé. Odložte bokom.
  3. Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak. Dusíme, kým cibuľa nezmäkne.
  4. Na cibuľu a cesnak posypte múku a dobre premiešajte.
  5. Postupne pridávajte smotanu na varenie za stáleho miešania. Varíme, kým omáčka nezhustne.
  6. Vráťte kuracie prsia späť na panvicu a dusíme asi 10-15 minút, kým mäso nie je úplne prepečené a omáčka dobre spojená.
  7. Kuracie prsia podávajte s omáčkou na vrchu. Podľa chuti môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.
  8. Dobrú chuť pri vychutnávaní “Kuracích pŕs so smotanou”!

Dúfam, že vám toto recept vyhovuje. Ak máte ďalšie otázky alebo potrebujete ďalšiu pomoc, neváhajte sa spýtať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *