Dusené rezne z daniela po slovensky.
Ingrediencie:
- 4 plátky bravčového mäsa (daniela)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sladkej mletej papriky
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Dusené rezne z daniela recept
Postup:
- Mäso zbavte tuku a nakrájajte na rezne.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nebudú sklátene.
- Pridajte mletú papriku a premiešajte.
- Rezne osolte, okoreňte a pridajte na panvicu k cibuľe a cesnaku.
- Opražte mäso z oboch strán, až kým nezačne meniť farbu.
- Znížte teplotu a pridajte hovädzí vývar. Prikryte a dusíme približne 60 minút, občas miešame.
- Zmiešajte kukuričný škrob s trochou vody, aby ste získali hustú pastu.
- Po 60 minútach dusenia, pridajte kukuričný škrobový mix na panvicu a dobre premiešajte.
- Pokračujte v dusení rezňov ešte 10 minút, aby sa omáčka zahustila.
- Podávajte rezne z daniela po slovensky s prílohou podľa vlastného výberu (napr. zemiaková kaša, knedľa alebo ryža).
Dobrú chuť!