Dusené rezne z daniela recept

Dusené rezne z daniela po slovensky.

Ingrediencie:

  • 4 plátky bravčového mäsa (daniela)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica sladkej mletej papriky
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Dusené rezne z daniela recept

Postup:

  1. Mäso zbavte tuku a nakrájajte na rezne.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
  3. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nebudú sklátene.
  4. Pridajte mletú papriku a premiešajte.
  5. Rezne osolte, okoreňte a pridajte na panvicu k cibuľe a cesnaku.
  6. Opražte mäso z oboch strán, až kým nezačne meniť farbu.
  7. Znížte teplotu a pridajte hovädzí vývar. Prikryte a dusíme približne 60 minút, občas miešame.
  8. Zmiešajte kukuričný škrob s trochou vody, aby ste získali hustú pastu.
  9. Po 60 minútach dusenia, pridajte kukuričný škrobový mix na panvicu a dobre premiešajte.
  10. Pokračujte v dusení rezňov ešte 10 minút, aby sa omáčka zahustila.
  11. Podávajte rezne z daniela po slovensky s prílohou podľa vlastného výberu (napr. zemiaková kaša, knedľa alebo ryža).

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *