Guláš z diviny recept

Guláš z diviny je tradičný a chutný slovenský jedálenský zázrak. Ak by ste ho chceli pripraviť, mali by ste mať nasledujúce zložky:

  • 500g diviny (napríklad srnčie, jelenie alebo rozbité bravčové mäso)
  • 2 veľké cibule, nasekané
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 polievkové lyžice hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 250ml tmavej piva
  • 500ml hovädzieho vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Guláš z diviny recept

  1. Mäso nakrájajte na menšie kúsky a osolte ho.
  2. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až sa zjemnia a získa sa výrazná aróma.
  3. Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán, aby sa zatvorili póry a mäso nevypúšťalo šťavu.
  4. Posypte mäsom múkou a paprikou a dobre premiešajte, aby sa múka rozpustila.
  5. Pridajte paradajkový pretlak a opäť dobre premiešajte.
  6. Zalejte guláš pivom a hovädzím vývarom. Dobre premiešajte a privedte k varu.
  7. Po varu znižte teplotu a nechajte guláš pomaly variť na miernom ohni približne 2-3 hodiny, alebo kým sa mäso úplne zmäkne.
  8. Ochutnajte guláš soľou a čiernym korením a prípadne pridajte podľa chuti.
  9. Podávajte s knedľou, haluškami, alebo kyslou kapustou.

Dúfam, že tento recept vám poskytol návod na prípravu vynikajúceho gulášu z diviny po slovensky. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *