Guláš z diviny je tradičný a chutný slovenský jedálenský zázrak. Ak by ste ho chceli pripraviť, mali by ste mať nasledujúce zložky:
- 500g diviny (napríklad srnčie, jelenie alebo rozbité bravčové mäso)
- 2 veľké cibule, nasekané
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 2 polievkové lyžice mletej sladkej papriky
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 250ml tmavej piva
- 500ml hovädzieho vývaru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
- olej na smaženie
Guláš z diviny recept
- Mäso nakrájajte na menšie kúsky a osolte ho.
- V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až sa zjemnia a získa sa výrazná aróma.
- Pridajte mäso a opečte ho zo všetkých strán, aby sa zatvorili póry a mäso nevypúšťalo šťavu.
- Posypte mäsom múkou a paprikou a dobre premiešajte, aby sa múka rozpustila.
- Pridajte paradajkový pretlak a opäť dobre premiešajte.
- Zalejte guláš pivom a hovädzím vývarom. Dobre premiešajte a privedte k varu.
- Po varu znižte teplotu a nechajte guláš pomaly variť na miernom ohni približne 2-3 hodiny, alebo kým sa mäso úplne zmäkne.
- Ochutnajte guláš soľou a čiernym korením a prípadne pridajte podľa chuti.
- Podávajte s knedľou, haluškami, alebo kyslou kapustou.
Dúfam, že tento recept vám poskytol návod na prípravu vynikajúceho gulášu z diviny po slovensky. Dobrú chuť!