Diviačie mäso na šípkovej omáčke.
Prísady:
- 4 kúsky diviačieho mäsa
- 1 šálka šípok
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 lyžica medu
- soľ a korenie podľa chuti
Diviačie mäso na šípkovej omáčke
Postup:
- Mäso si dobre očistite a osušte papierovou utierkou.
- Na panvici rozpustite maslo a pridajte na kostky nakrájanú cibuľu. Nechajte ju zmäknúť.
- Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ďalších pár minút.
- Pridajte mäso na panvicu a opečte ho zo všetkých strán do zlatista.
- Vhodte šípky a orestujte ich spolu s mäsom.
- Pridajte múku a nechajte ju speniť.
- Nalejte pohárik vody a nechajte všetko povariť do zmäknutia mäsa. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte ešte trochu vody.
- Na záver ochuťte medom, soľou a korením podľa chuti.
Podávajte s knedľou alebo dusenou zeleninou. Dobrú chuť!