Diviačie mäso na šípkovej omáčke

Diviačie mäso na šípkovej omáčke.

Prísady:

  • 4 kúsky diviačieho mäsa
  • 1 šálka šípok
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica medu
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Diviačie mäso na šípkovej omáčke

Postup:

  1. Mäso si dobre očistite a osušte papierovou utierkou.
  2. Na panvici rozpustite maslo a pridajte na kostky nakrájanú cibuľu. Nechajte ju zmäknúť.
  3. Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ďalších pár minút.
  4. Pridajte mäso na panvicu a opečte ho zo všetkých strán do zlatista.
  5. Vhodte šípky a orestujte ich spolu s mäsom.
  6. Pridajte múku a nechajte ju speniť.
  7. Nalejte pohárik vody a nechajte všetko povariť do zmäknutia mäsa. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte ešte trochu vody.
  8. Na záver ochuťte medom, soľou a korením podľa chuti.

Podávajte s knedľou alebo dusenou zeleninou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *