Paradajková omáčka na cestoviny

Poďme sa dnes ponoriť do Talianskej kuchyne. U nás stále varený recept: jednoduché cestoviny s paradajkovou omáčkou. To vždy zahreje pri srdci ak mi ju doma uvarí manžel.

Paradajková omáčka na cestoviny

 

Ak máte chuť na jednoduchú a chuťovú paradajkovú omáčku na cestoviny, tu je jednoduchý recept:

Zložky:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 400 g paradajkových konzerv, rozmixovaných
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušeného bazalku
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni.
  2. Pridajte cesnak a cibuľu a dusíme ich dozlatista.
  3. Pridajte paradajkovú omáčku, oregano a bazalku. Zmiešajte dohromady.
  4. Ochutnajte soľou a čiernym korením a pridajte podľa chuti.
  5. Nechajte omáčku variť na miernom ohni približne 15-20 minút, aby sa chute prepojili a omáčka sa stala zahustená.

Vaša paradajková omáčka je teraz pripravená na poliatie jednoduchých cestovín. Podávajte ich s čerstvým bazalkovým lístkom a strúhaným parmezánom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *