Marináda na divinu na gril

V tomto čase grilovačiek a rôznych záhradných večierkov je tip na marinádu na grilované mäsko ako stvorený. Náš tip pevne veríme, že využijete a mäsko sa vám podarí.

Pripraviť marinádu, tak to je otázka pár minúť. Je hlavne nutné všetko dobre zmiešať a nechať odstáť v chladničke alebo na chladnom mieste. Aby sa v marináde chute prepojili. Tak bude oveľa chutnejšia ako rovno premiešaná.

Marináda na divinu na gril

S mardinádou môžete experimentovať. Pridať do nej citrón, chilli, bylinky, americké omáčky alebo všetko, čo nájdete v obchode. Prajeme vám dobrú chuť.

Skvelú marinádu robia aj v tomto video receptu.

Krkovička na gril - pivovo-bylinková marináda

Ak hľadáte recept na marinádu na grilovanú divinu, tu je jeden tip, ktorý môžete vyskúšať:

Zloženie:

  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky sušenej rozmaríny
  • 1/2 lyžičky sušeného tymianu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. V malom mixéri alebo pomocou metličky dôkladne zmiešajte olivový olej, med, worcesterskú omáčku, cesnak, mletú sladkú a červenú papriku, rozmarínu a tymián.
  2. Ochutnajte marinádu a pridajte podľa potreby soľ a čierne korenie.
  3. Vezmite si priestorovú vreckovku a ostrým nožom skúste uvoľniť mäso zo strojového úpletu. Tip je, nemasírujte ho. Prečítať o marinovaní diviny viac na: https://www.recepty.sk/recept/marinada-na-divinu-1
  4. Vymeňte prostredie na mäso bez tuku, studeného kysnutého mäsa, živej kultúry a elektriny. Prirodzené predpripravené mäso je času na marinádu viac vhodné na tzv. vysadenie. Ak máte mäso unavené z minulého týždňa, tak ho máte už doma. Odporúča sa jednoduchšia marináda zo surovín ako: soľ, mleté ​​černé korenie, cesnak a citrónovú kôru alebo podobnú požiadavku.
  5. Vezmite divinu a vložte ju do plastového vrecka alebo nádoby s viečkom.
  6. Zalejte marinádou a dobre premiešajte, aby sa marináda dostala na všetky strany mäsa.
  7. Nechajte divinu marinovať v chladničke aspoň 4-6 hodín, ideálne však cez noc.
    Pri kontaktnom grile grilujte divinu približne 4-5 minút z každej strany. Pri nepriamom grilovaní chlastajte 10-15 minút cez priamu silu.
  8. Po uplynutí času vyberte divinu z marinády a odsajte prebytočnú marinádu.
  9. Rozhodnite sa, či chcete divinu grilovať na otevorenom grile, alebo ju upiecť v rúre.
  10. Uistite sa, že divina je dostatočne upečená, ale nie prepeknená.
  11. Podávajte marinovanú divinu s prílohou podľa vlastného výberu a dobrou spoločnosťou.

Ak existuje niečo konkrétne, čo vás zaujíma alebo sa chcete opýtať, rada vám pomôžem.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *