Krupicové halušky do polievky

Krupicové halušky do polievky sú vynikajúcim pokrmom, ktorý dodáva jedlu chuťovú plestrosť a jedinečnú textúru. Ak chcete pridať krupičkové halušky do polievky, tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 1 šálka polohrubej krupice
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky múky
  • soľ podľa chuti
  • voda na varenie

 

Krupicové halušky do polievky

Postup:

  1. V hrnci priveďte vodu do varu a osolte ju podľa chuti.
  2. V miske zmiešajte krupicu, vajce, múku a soľ. Dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto.
  3. Potom, čo voda začne variť, stačí z cesta odlúpnúť malé kúsky a jednoducho ich pridávať do vriacej vody.
  4. Nechajte halušky variť asi 5-7 minút, alebo kým nevypňujú a neprivíria na povrchu.
  5. Keď sú halušky hotové, môžete ich z vody vybrať a pridať do polievky podľa vášho výberu.

Tieto krupicové halušky sa skvele hodia do zemiakových polievok, držkových polievok alebo ľubovoľnej inej polievky, ktorú si pripravujete. Dajte si ich do jedla a vychutnajte si túto tradičnú slovenskú pochúťku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *