Pre vás mám recept aj v slovenskom jazyku na bezlepkové pečené buchty:
Potrebujeme k príprave:
- 500 g bezlepkovej múky
- 60 g cukru
- 10 g sušeného droždia
- 250 ml mlieka
- 60 g roztopeného bezlepkového masla
- 2 vajcia
- štipka soli
- vanilkový cukor
- citrónová kôra (podľa chuti)
Bezlepkové pečené buchty
POSTUP:
- Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, sušené droždie a štipku soli.
- Ohrejte mlieko na niekoľko minút, kým nebude teplé (nie horúce). Pridajte vanilkový cukor, citrónovú kôru a nechajte chvíľu odpočinúť.
- Do múčnej zmesi prilite mlieko s vanilkou, rozpustené maslo a vajcia. Dobre premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
- Cesto nechajte vykysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým nedosiahne dvojnásobnú veľkosť.
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Z vykysnutého cesta utvorte malé buchty a rozložte ich na plech vystlaný pečiacim papierom.
- Pečte buchty v predhriatej rúre asi 15-20 minút, kým nebudú zlatavo hnedej farby.
- Po upečení nechajte buchty trochu vychladnúť a potom ich môžete posypať práškovým cukrom.
Môžete si ich vychutnať samotné alebo doplniť obľúbenou ovocnou náplňou. Dobrú chuť!