Bezlepkové pečené buchty

Pre vás mám recept aj v slovenskom jazyku na bezlepkové pečené buchty:

Potrebujeme k príprave:

  • 500 g bezlepkovej múky
  • 60 g cukru
  • 10 g sušeného droždia
  • 250 ml mlieka
  • 60 g roztopeného bezlepkového masla
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • vanilkový cukor
  • citrónová kôra (podľa chuti)

 

Bezlepkové pečené buchty

POSTUP:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, sušené droždie a štipku soli.
  2. Ohrejte mlieko na niekoľko minút, kým nebude teplé (nie horúce). Pridajte vanilkový cukor, citrónovú kôru a nechajte chvíľu odpočinúť.
  3. Do múčnej zmesi prilite mlieko s vanilkou, rozpustené maslo a vajcia. Dobre premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
  4. Cesto nechajte vykysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým nedosiahne dvojnásobnú veľkosť.
  5. Predhrejte rúru na 180°C.
  6. Z vykysnutého cesta utvorte malé buchty a rozložte ich na plech vystlaný pečiacim papierom.
  7. Pečte buchty v predhriatej rúre asi 15-20 minút, kým nebudú zlatavo hnedej farby.
  8. Po upečení nechajte buchty trochu vychladnúť a potom ich môžete posypať práškovým cukrom.

Môžete si ich vychutnať samotné alebo doplniť obľúbenou ovocnou náplňou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *