Pečené rebrá z daniela

Pečené rebrá z daniela.

Zložky:

  • 1 kg rebier z diviaka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice sojovej omáčky
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1 lyžička korenia čierneho mletého
  • 1 lyžička soľ

 

Pečené rebrá z daniela

Postup:

  1. Rebrá dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
  2. Cesnak olúpte a rozdrvte.
  3. V miske zmiešajte olivový olej, hnedý cukor, sojovú omáčku, worcesterskú omáčku, korenie, soľ a rozdrvlený cesnak.
  4. Marinádou potrite rebrá z oboch strán a nechajte ich odležať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc.
  5. Rebrá dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 40-50 minút, prípadne až kým nebude mäso priehľadne a šťavnaté.
  6. Po upečení nechajte rebrá chvíľu odpočívať pred servírovaním.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *