Pečené rebrá z daniela.
Zložky:
- 1 kg rebier z diviaka
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice sojovej omáčky
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1 lyžička korenia čierneho mletého
- 1 lyžička soľ
Pečené rebrá z daniela
Postup:
- Rebrá dôkladne umyte a osušte kuchynským papierom.
- Cesnak olúpte a rozdrvte.
- V miske zmiešajte olivový olej, hnedý cukor, sojovú omáčku, worcesterskú omáčku, korenie, soľ a rozdrvlený cesnak.
- Marinádou potrite rebrá z oboch strán a nechajte ich odležať v chladničke aspoň 2 hodiny, alebo ideálne cez noc.
- Rebrá dajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 40-50 minút, prípadne až kým nebude mäso priehľadne a šťavnaté.
- Po upečení nechajte rebrá chvíľu odpočívať pred servírovaním.
Dobrú chuť!