Divina steak a cibuľová omáčka

Ak máte chuť na chutné a sýtne jedlo, môžem vám odporučiť recept na divinový steak s cibuľovou omáčkou. Tu je, ako ho pripraviť:

Ingrediencie:

  • 4 kúsky divinového mäsa (približne 200 g na porciu)
  • 2 veľké cibule, nakrájané na tenké kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 100 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Divina steak a cibuľová omáčka

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte maslo a olivový olej pri stredne silnom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým sa cibuľa stane jemne zlatistou. Potom ich odložte na stranu.
  2. Pridajte do panvice divinové mäso a opečte ho z oboch strán, aby sa vytvorila pekná hneda kôrka. Mäso potom vyberte z panvice a nechajte odpočinúť.
  3. K panvici pridajte hovädzí vývar a nechajte ho zredukovať asi o polovicu. Potom pridajte smotanu na varenie a znovu nechajte omáčku zredukovať a zhustnúť.
  4. Vráťte cibuľu a cesnak do panvice a premiešajte ich s omáčkou. Ochutnajte omáčku soľou a čiernym korením podľa potreby.
  5. Mäso vráťte do panvice a nechajte ho prehrevať v omáčke ešte pár minút, aby sa dokonale prepojili chute.
  6. Podávajte divinový steak s cibuľovou omáčkou s prílohou podľa svojho výberu, napríklad s opekanými zemiakmi, dusenou zeleninou alebo čerstvým šalátom.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *