Divina na víne a rozmaríne

Divina na víne a rozmaríne je delikátna a chutná kombinácia. Tento recept využíva kombináciu vína, diviny a čerstvého rozmarínu, ktoré spolu vytvárajú úžasnú chuťovú kombináciu. Tu je jednoduchý spôsob, ako pripraviť divinu na víne a rozmaríne:

Suroviny:

  • 500 g diviny
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 ml červeného vína (napr. Cabernet Sauvignon)
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na restovanie

 

Divina na víne a rozmaríne

Postup:

  1. Divinu osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. Olivový olej zohrejeme na panvici a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme ju, kým nezíská zlatistú farbu.
  3. Pridáme nasekaný cesnak a smažíme ďalšie 1-2 minúty.
  4. Do panvice pridáme divinu a opečieme ju zo všetkých strán, až kým nezíska peknú hnedú farbu.
  5. Nalejeme do panvice červené víno a pridáme vetvičky čerstvého rozmarínu.
  6. Znížime teplotu a necháme divinu dusiť pod pokrievkou asi 40-50 minút, alebo kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  7. Po uviazaní zmierniť a nechať pár minút odpočívať.
  8. Servírujeme teplú divinu na víne a rozmaríne s prílohou podľa vlastnej chuti, ako sú opekané zemiaky alebo karamelizovaná cibuľka.

Vo výsledku by ste mali mať úžasne chutnú divinu na víne a rozmaríne. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *