Pečené kuracie stehná na panvici s bielym vínom

Tu je jednoduchý recept na prípravu pečených kuracích stehien na panvici s bielym vínom:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 250 ml bielyho vína
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvý petržlen na ozdobenie

 

Pečené kuracie stehná na panvici s bielym vínom

Postup:

  1. Predhrejte panvicu na stredne vysokú teplotu a pridajte olivový olej.
  2. Kým sa panvica zohreje, otrieďte kuracie stehná soľou a korením z oboch strán.
  3. Položte stehná do panvice a opečte ich z oboch strán, až kým nezačnú zlatieť.
  4. Vyberte stehná z panvice a odložte ich na vedľajší tanier.
  5. Do panvice pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom ohni, kým sa cibuľa nezmäkne a nezačne sa zlatiť.
  6. Vráťte stehná do panvice a nalejte biely víno.
  7. Znížte teplotu a nechajte stehná dusiť výparom z vína, kým sa neuvarte a kým sa šťava z nich nestane jasná a nie mliečne biela.
  8. Opatrne občasným premiešaním polievajte stehná vývarom zo dna panvice, aby sa zaistilo, že budú šťavnaté a nebudú sa príliš držať panvice. Ak sa vývar uschová, pridajte podľa potreby trochu vody alebo vývaru.
  9. Keď sú stehná hotové, podávajte ich a ozdobte čerstvým nasekaným petržlenom.

Dúfam, že vám recept chutí!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 1 šálka bieleho vína (suché)
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 čajová lyžička sušenej oregána
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • Citrónové plátky (na podávanie)
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Postup:

  1. Príprava kurčaťa: Kuracie stehná dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami. Potom ich osolte a okoreňte čiernym korením z oboch strán.

  2. Zahrievanie panvice: Na veľkej panvici alebo hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej na strednej teplote. Pridajte kuracie stehná kožou nadol a opečte ich 5-7 minút, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Potom ich otočte a opečte aj na druhej strane ďalších 5 minút. Stehná vyberte z panvice a odložte na tanier.

  3. Príprava zeleniny: Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu, približne 3-4 minúty.

  4. Pridanie vína a vývaru: Nalejte biele víno do panvice a priveďte k varu. Varíme 2-3 minúty, aby sa z vína odparil alkohol. Potom pridajte kurací vývar a sušené oregáno. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.

  5. Pečenie kurčaťa: Vráťte kuracie stehná späť do panvice so šťavou. Prikryte panvicu pokrievkou a nechajte variť na strednom ohni asi 30-40 minút, alebo kým nie je kurča prepečené a šťavnaté.

  6. Podávanie: Po uvarení vyberte kuracie stehná z panvice. Šťavu môžete prevariť na väčšie zahustenie, ak si prajete. Na tanieri podávajte stehná s omáčkou, ozdobenými čerstvou petržlenovou vňaťou a plátkami citrónu.

Tipy:

  • Môžete pridať aj zeleninu ako mrkvu alebo zemiaky, ktoré sa uvaria spolu s kuracím mäsom.
  • Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú ryža alebo zemiaky.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *