Morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou

Morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou. Troška Ázie vo vašej kuchyni nie je nič zlé. Sladkokyslá omáčka neodmysliteľne patrí k Ázijskej kuchyne. No s morčacím mäsom je to taká naše európska verzia. Ktorú budtete vedieť pripraviť aj vy.

Ingrediencie:

  • 500 g morčacieho mäsa (kurčaťa alebo krídeľ, na plátky alebo kúsky)
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica oleja (napr. olivový olej)
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Sladkokyslá omáčka:

  • 1/4 šálky ketchupu
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice octu (biely alebo jablčný)
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky (sladkej alebo pikantnej, podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička kukučkovej múčky (optionálne, na zahustenie omáčky)

 

Morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou

Postup:

  1. Príprava mäsa a zeleniny:
    • Morčacie mäso osolte a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Rozohrejte olej v hrnci alebo panvici a opečte mäso z oboch strán, kým nie je zlatisto hnedé a prepečené. Potom ho vyberte z hrnca a dajte bokom.
    • Do hrnca pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a papriky. Orestujte ich, kým nezačnú zmäknúť.
  2. Príprava sladkokyslej omáčky:
    • V miske zmiešajte ketchup, med, ocot, sójovú omáčku a mletú papriku. Ak chcete omáčku zahustiť, pridajte kukučkovú múčku a premiešajte, aby sa dobre rozpustila.
  3. Zmiešanie všetkých ingrediencií:
    • Vráťte opečené mäso späť do hrnca alebo pánvice so zeleninou.
    • Zalejte všetko prípravenou sladkokyslou omáčkou a dobre premiešajte, aby sa mäso a zelenina pokryli omáčkou.
    • Dajte variť na miernom ohni asi 5-7 minút, kým sa mäso dokončí a zelenina sa naplní chuťou omáčky.
  4. Podávanie:
    • Morčacie mäso so sladkokyslou omáčkou a zeleninou servírujte s ryžou, cestovinami alebo zeleninovými prílohami podľa vašich preferencií.
    • Ozdobte pokrm čerstvými bylinkami, napríklad nasekaným kôprom.

Tento recept prináša kombináciu sladkosti a kyslosti v sladkokyslej omáčke, ktorá vynikne na mäse a zelenine. Je to skvelý spôsob, ako využiť morčacie mäso a pripraviť lahodný a pestrofarebný pokrm.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *