Hummus s pečenou červenou paprikou. Mala som poslednú dobu z mojej zahrádky veľa červnej papriky. Odporpčam ansadiť práve tú západnu červenú papriku. Neviem ako sa volá odroda, ale to nájdete. Tá je viac vodnatá a neskutočne chutná. Odporúčam vážne z nej variť a nasadiť si ju.
Poďme spolu na recept.
Ingrediencie:
- 2 konzervy cíceru (250 g každá), odkvapkané a prepláchnuté
- 1 veľká pečená červená paprika (môžete použiť aj konzervovanú)
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 lyžice sezamového oleja (alebo olivového oleja)
- 3 lyžice tahini (sezamová pasta)
- Šťava z 1 a pol citróna
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
- Mletá paprika alebo čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
- Olivový olej na posypanie
Hummus s pečenou červenou paprikou
Postup:
- Do mixéra dajte odkvapkaný cícer, pečenú červenú papriku, nasekaný cesnak, sezamový olej, tahini a šťavu z citróna.
- Mixujte zmes, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu. Ak je zmes príliš hustá, môžete pridať trochu vody alebo olivového oleja.
- Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Môžete tiež pridať viac šťavy z citróna, ak chcete zvýrazniť kyslosť.
- Hummus preložte do servírovacej misy. Posypte mletou paprikou alebo čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
- Pred servírovaním môžete hummus pokvapkať olivovým olejom pre extra chuť a lesk.
- Hummus podávajte so čerstvým pečivom, zeleninou na namáčanie alebo ako prílohu k rôznym pokrmom.
Tento hummus s pečenou červenou paprikou je skvelým a zdravým občerstvením alebo dipom. Je plný chutí a zložiek, ktoré sa skvele dopĺňajú.