Hummus s pečenou červenou paprikou

Hummus s pečenou červenou paprikou. Mala som poslednú dobu z mojej zahrádky veľa červnej papriky. Odporpčam ansadiť práve tú západnu červenú papriku. Neviem ako sa volá odroda, ale to nájdete. Tá je viac vodnatá a neskutočne chutná. Odporúčam vážne z nej variť a nasadiť si ju.

Poďme spolu na recept.

Ingrediencie:

  • 2 konzervy cíceru (250 g každá), odkvapkané a prepláchnuté
  • 1 veľká pečená červená paprika (môžete použiť aj konzervovanú)
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 3 lyžice sezamového oleja (alebo olivového oleja)
  • 3 lyžice tahini (sezamová pasta)
  • Šťava z 1 a pol citróna
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • Mletá paprika alebo čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
  • Olivový olej na posypanie

 

Hummus s pečenou červenou paprikou

Postup:

  1. Do mixéra dajte odkvapkaný cícer, pečenú červenú papriku, nasekaný cesnak, sezamový olej, tahini a šťavu z citróna.
  2. Mixujte zmes, kým nezískate hladkú a krémovú konzistenciu. Ak je zmes príliš hustá, môžete pridať trochu vody alebo olivového oleja.
  3. Ochutnajte a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Môžete tiež pridať viac šťavy z citróna, ak chcete zvýrazniť kyslosť.
  4. Hummus preložte do servírovacej misy. Posypte mletou paprikou alebo čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
  5. Pred servírovaním môžete hummus pokvapkať olivovým olejom pre extra chuť a lesk.
  6. Hummus podávajte so čerstvým pečivom, zeleninou na namáčanie alebo ako prílohu k rôznym pokrmom.

Tento hummus s pečenou červenou paprikou je skvelým a zdravým občerstvením alebo dipom. Je plný chutí a zložiek, ktoré sa skvele dopĺňajú.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *