Tu je jednoduchý a chutný recept na tureckú pizzu:

Suroviny:

  • 1 balík pizzového cesta (alebo domáce cesto)
  • 250 g mletej hovädzej mäso (môže byť aj iné mäso, napr. kuracie alebo baranie)
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 polievková lyžica paradajkovej konzervy
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na pečenie
  • čerstvá petržlenová vňať alebo koriander na ozdobu

 

Török pizza – recept

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 200 °C.
  2. Na strednom ohni v rozpálenej panvici zohrejte olivový olej. Pridajte jemne nasekanú cibuľu a orestujte ju, až kým sa nezačne zlatiť.
  3. Pridajte mleté mäso a opečte ho dozlatista a miernomu krehkému stavu.
  4. Pridajte pretlačený cesnak, paradajkový pretlak a paradajkovú konzervu. Ochutnite soľou, korením, mletou sladkou paprikou a rascou. Dusíme spolu asi pol hodinu, kým mäso dobre neprijme chuť korenia. Ak je potrebné, môžete pridať trochu vody.
  5. Medzitým vyvaľkajte pizzové cesto na pomúčenej doske a vyložte ho na plech s papierom na pečenie.
  6. Vnútornú časť cesta potrite mäsom, ponechajte medzi mäsom a okrajom cesta malú voľnú plochu.
  7. Vložte do rúry a pečte 12-15 minút, alebo kým cesto nezdobne zlatistú farbu a nestane sa krehké.
  8. Keď je pizza hotová, ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom. Nakrájajte na kúsky a podávajte hneď.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *